ManşetTürkiye

İSKİ’nin tedbiri Topbaş’dan döndü, Su kesintisi şimdilik iptal

0

İstanbul’un Anadolu Yakası’nda 4 gün su kesintisine yol açacak çalışma, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın talimatıyla durduruldu..

9İstanbul sakinlerinin ilk açıklama sonrası büyük tepki gösterdiği ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın bu tepkileri dikkate alarak kesinti kararı iptal ettirdiği öğrenildi.

İBB’den yapılan açıklamada “Başkan Topbaş, sözkonusu çalışmanın su kesintisine mahal verilmeden yapılması amacıyla yeniden planlanması için İSKİ Genel Müdürlüğü’ne talimat verdi. Çalışmanın nasıl ve ne zaman yapılacağı İSKİ tarafından önümüzdeki günlerde açıklanacak” denildi.

Yeşil Gazete Temmuz Ayı’nda Uyarmıştı

Son aylarda İstanbul’a su sağlayan barajların doluluk oranı giderek düşmüş, İstanbul’un yakın zamanda su krizi yaşayacağı Temmuz ayında gazetemiz yazarları Ümit Şahin’in  yazdığı “Hükümet, İBB ve İSKİ İstanbul’da su krizi olduğunu neden kabul etmiyor?” ve Özgecan Kara’nın kaleme aldığı, “İstanbullular için kapımızın önüne bir kap su” başlıklı yazılarla dile getirilmişti.

Kadir Topbaş’ın susuzlukla karşı karşıya olduğu İSKİ’nin bu kesinti kararı ile iyice açığa çıkan İstanbul için kalıcı tedbirleri ne zaman uygulamaya alacağı ise merak konusu olmaya devam ediyor.

(Yeşil Gazete)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.