ManşetTürkiye

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, “Kobanê’ye geçiş için koridor açtık”

0

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Türkiye’nin, Kürdistan Özerk Bölgesi’nden Peşmerge güçlerinin Kobanê’ye geçmesine yardımcı olduğunu” açıkladı, Kobanê’nin düşmesini hiç arzu etmediklerini kaydeden Çavuşoğlu, “Biz de Peşmerge güçlerinin Kobanê’ye geçişine destek için yardımcı oluyoruz. Bu konuda görüşmelerimiz devam ediyor” şeklinde konuştu.

12 mevlüt çavuşoğlu...Tunus Dışişleri Bakanı Münci Hamdi ile ortak basın toplantısında konuşan Çavuşoğlu, “Türkiye’nin Kobanê halkına sınırlarını açtığını ve Türkiye’ye gelenleri bağrına bastığını” söyledi.

Çavuşoğlu, 200 bine yakın Kobanêlinin Türkiye’de yaşadığını hatırlatarak, “Kobanê’nin düşmesini hiçbir zaman arzu etmedik, etmeyiz de. Bunu önlemek için Türkiye her türlü çabayı göstermiş, her türlü insani ve tıbbi yardımı ulaştırmıştır. Angajman kurallarımızı da hassasiyetle uyguladık ve koalisyon ile tam bir işbirliği içinde olduk” dedi.

Bölgenin tüm tehditlerden arındırılmasını istediklerini vurgulayan Çavuşoğlu, bugün ABD’nin Kobanê’yi savunan  güçlere havadan atarak ulaştırdığı askeri ve tıbbi malzeme yardımını da bu çerçevede değerlendirdiklerini belirtti.

Çavuşoğlu, Kobanê’den Türkiye’ye kaçmak zorunda kalanların tekrar Kobanê’ye dönüp huzur içinde yaşamasını istediklerini de kaydetti

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.