Yeşillerden

Yeşiller/Sol Bursa: Saç saça kavga etseler mutlu mu olacaktınız?

0
BDP Milletvekili Sebahat Tuncel ile Bursa’da el ele katıldığı barış yürüyüşü nedeniyle bazı CHP’lilerin sert tepkisine hedef olan CHP Bursa Milletvekili Sena Kaleli’ye Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşiller/Sol) destek verdi.
Yeşiller/Sol açıklamasında, “Kaleli ve Tuncel el ele tutuşmak değil de, ‘saç saça’ kavga etselerdi Sena Kaleli’yi alkışlayacak mıydınız?” denildi.
Yeşiller/Sol Bursa İl Örgütü Eş Sözcüleri Mediha Özdemir ve Yüksel Akgün yaptıkları açıklamada, “Kaleli’nin BDP milletvekili ile el ele poz vermesi kabul edilemez” diyenlerin bu tutumun kabul edilemez olduğunu ifade ederek, barış için çaba gösteren, katkıda bulunan herkesi sevgiyle kucakladıklarını bildirdiler.

Geçtiğimiz cumartesi günü Bursa’da “Barış İçin Bursa Kadın Girişimi” tarafından “Eşitlik, Özgürlük, Barış İstiyoruz” sloganı ile yürüyüş yapıldığını belirten Özdemir ve Akgün, inisiyatifin siyaset üstü, ama farklı görüş ve siyasetlerden kadınların katılımı ile oluştuğunu hatırlattılar.

Grupta CHP’li, BDP’li, Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi’nden kadınlar olduğu gibi demokrat, sosyalist ve muhafazakar/dindar kadınların da yeraldığına dikkat çekilen açıklamada, CHP Bursa Milletvekili Sena Kaleli ile BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel’in de birer konuşma yaptıkları ifade edildi.

Bu durumun barıştan yana olan tüm kesimlerde barış umudunun artmasına neden olan ve sevinçle karşılandığının altı çizilen açıklamada, “Ne yazık ki bu durum bazılarını çok rahatsız etmiş. Sosyal medyada ve yazılı basında,Sena Kaleli adeta ‘linç edilmek’ isteniyor. ‘Kaleli’den büyük risk’, ‘Kaleli’nin BDP milletvekili ile el ele poz vermesi kabul edilemez’ gibi sözlerle Kaleli’ye yönelik ağır eleştiriler yapılıyor” denildi.

Sena Kaleli’ye yönelik ‘siyasi linç’ girişiminin karşısında olunduğu ifade edilen YSGP Bursa İl Örgütü açıklamasında daha sonra şöyle denildi:

‘SAÇ SAÇA KAVGA ETSELER MUTLU MU OLACAKTINIZ?’

“Sena Kaleli’nin barış istediği için, barış talep edilen bir yürüyüşe katıldığı için siyasi lince tabi tutulmasının karşısındayız. Soruyoruz, barış istemek ne zamandan beri suç oldu? Kaleli eleştirilirken, BDP milletvekili ile aynı platforma yer alması ve el ele fotoğraf vermesi dile getiriliyor. BDP bu ülkenin yasal bir siyasi partisi değil mi? Yasal bir parti milletvekilini ‘yan yana gelinemeyecek’ kişi diye nitelemek nasıl bir anlayışın ürünüdür? El ele tutuşmak değil de, ‘saç saça’ kavga etselerdi Sena Kaleli’yi alkışlayacak mıydınız?

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi olarak 30 yıldır bu ülkede 40 binden fazla insanımızın ölümüne neden olan Kürt sorununun barışçı biçimde, müzakere yoluyla acilen çözülmesini ve bu konuda başlatılan barış sürecinin hızla geliştirilmesini savunuyoruz. Barış, bir yandan ölümleri durdururken, diğer yandan ülkeye eşitlik, özgürlük ve demokrasi getirecektir.

Sena Kaleli’ye yöneltilen eleştirilerdeki nefret dilini ve ayrımcı anlayışı kınıyor, barış için çaba gösteren, katkıda bulunan herkesi sevgiyle kucaklıyoruz.”

(Bursaport)

More in Yeşillerden

You may also like

Comments

Comments are closed.