Köşe Yazıları

Yeşiller, Rock Müzik Festivallerinde…

0

Yeşiller Partisi kuruluşunun ikinci yılında sesini duyurmak, üye kazanmak ve ekoloji mücadelesine yönelik aktivist grup oluşturmak amacıyla, gençlik müzik festivalleri açılımı yapıyor. Bu yaz gerçekleşecek müzik festivallerinde, Yeşiller, hem katılımcı ve hemde kimi zaman standlarıyla yer alacak. Festivallerle ilgili haber ve duyuruları Yeşil Gazete’de görebilecek ve takip edebileceksiniz. Şimdi iki festival haberi.

Shanti Tribe Open Air Fullmoon Psychedelic Party:

25-28 Haziran tarihlerinde Muğla’nın en yüksek dağı olan Köyceğiz’deki Sandras Dağlarında gerçekleşecek.

26794_110544418972445_100000506618658_192895_2504919_n

Festival organizasyonundan konuştuğumuz Orhan, yaklaşık 5 yıldır, doğa harikası yerlerde, katılımcı sayısının 100-200 arasında değiştiği, küçük partiler düzenlediklerini, bu festivalin ise önceki yıllara göre daha çok talep olduğunu söylüyor. 4 gün boyunca Sandras zirvelerinde dolunaydan güneşe uzanan festival; doğa, müzik ve oradaki insanlarla “bir” olmak için oldukça cazip görünüyor.

Organizasyon alanı şöyle tanıtıyor: “Yaz günlerinde bile güneşin yakıcılığını tatlı bir serinlikle hafifleten havası, lezzetli pınarları, yemyeşil doğası ve masalları andıran ağaçları ile Sandras Gökçeova dansetmek ve hayal kurmak için ideal bir mekan.”

Masalsı  güzellikteki alanda duyarlı olmak oldukça önemli. Doğa aşığı insanların buluşmasında, organizasyon bu konuya özel dikkat çekiyor. Festivale portatif kültablası götürmek ve hiçbir şekilde çöp bırakmamak gerekiyor. Havanın ve kaynak suyunun bedava olduğu festivale; şampuan, sabun ve bakım malzemesi gibi kimyasalların da götürülmemesi isteniyor.

İletişim

e-mail: [email protected]

tel:+900535 234 82 99

:+900539 670 39 67

Mersin Ani-fest (Anti-nükleer festival)

“Rüzgar ol, güneş ol, nükleerden yana olma!”

2-3-4 Temmuz tarihlerinde Mersin 68’liler Barış ve Kardeşlik Ormanı’nda gerçekleşecek.

Sinop ve Akkuyu’da yapılması planlanan nükleer santrallere karşı biraraya gelmek için düzenlenen “anti-nükleer” festival, kar amacı  gütmüyor. İnisiyatifte herkes hiyerarşik yapılanmaya karşı ve gönüllülük esası ile bir araya gelmişler.

Festival şöyle sesleniyor. Yeryüzündeki her türlü savaşa karşı yüreğimizde barışı besliyoruz, şiddetin her türüne, militarizme, milliyetçiliğe, ırk ve cinsiyet ayrımcılığına, küresel adaletsizliğe, küresel iklim felaketine, nükleer santrallere, küresel sömürü şirketlerine, insan hakları gaspına, işkenceye ve açlığa karşı yüreklerimizde biriktirdiğimiz şarkılarımızı avazımız çıktığı kadar haykırmak için rock-fest düzenliyoruz. Bize dayatılan ama bize ait olmayan eşitsizlik ve adaletsizlik üzerine kurulan bu dünyayı reddediyoruz…”

Festivalde yer alacak grupların kesinleşen listesi aşağıdaki gibi..

* Taner Öngür & Serap Yağız (Etnik)32271_121591727870482_100000589651084_197603_1210338_n

* Dar-Ül Efkar (Rock / Metal)
* Dembedem (Psychedelic / Folk)
* Grup İkra (Etnik)
* DPC Denge (Rap)
* Alatav (Sokak Müziği)
* Kabus (Alternative Rock)
* Grup Nena (Karadeniz Folk)
* Negatif (Alternatif Rock)
* Celt East (Celt Müziği)
* Poster-İti (Punk Rock)
* Hepyek (Rock / Metal)
* Iya Waves (Reggae)
* Black Star (Rock / Metal)
* Mic. Bomb (Anarko Rap / Deneysel)
* Bajar (Etnik)
* Seritana (Folk Rock / Blues)
* Son Irmak (Orkestra / Etnik)
* Malazlar (Crust / Hardcore)
* Siya Siyabend Underground [SSB-UG] (Sokak Müziği)

e-mail: [email protected]

http://www.ani-fest.org

Festivallerle ilgili haberlere devam edeceğiz…

You may also like

Comments

Comments are closed.