Günün ManşetiKültür-SanatManşet

[Yeşil Gazete BIFED’de] 5. Bozcaada Uluslararası Ekolojik Belgesel Festivali’nde ödüller sahiplerini buldu

0

Bu yıl beşincisi düzenlenen Bozcaada Uluslararası Ekolojik Belgesel Festivali’nde (BIFED) ödüller dün gece sahiplerini buldu. Ödül töreni Bozcaada Halk Eğitim Merkezi Salonu’nda gerçekleşti.

Gecenin sürpriz ismi beş yıldır festivale destek veren “Bulutsuzluk Özlemi” grubunun solisti Nejat Yavaşoğulları oldu. İzleyicilere mini bir konser veren müzisyen aralarında Sözlerimi Geri Alamam, Güneye Giderken’in de bulunduğu şarkıları seslendirdi.

Festivalde Fethi Kayaalp adına verilen büyük ödül için sekiz film yarıştı. Gaia Öğrenci Ödülü için 11 film jürinin karşısına çıktı.

Törende Fethi Kayaalp Büyük Ödülü, çarpıcı sinematografisi ve mükemmel anlatımıyla, göçmen konusunu işleyen ve birçok filmin arasından öne çıkmayı başaran Jordi Évole ve Ramon Lara’nın yönettiği İspanya yapımı “Astral” aldı.

Bu yıl birincilik ödülü Duygu Soley tarafından tasarlandı

Jordi Évole ve Ramon Lara’nın yönettiği İspanya yapımı ‘Astral’ın ödülünü, Bozcaada Belediye Başkanı Dr. Hakan Can Yılmaz, yönetmen adına Avusturya Kültür Ofisi’nden Romana Königsbrun’a takdim etti. Başkan Yılmaz, ikinci olan Matthieu Rytz yönettiği Kanada yapımı ‘Anote’nin Gemisi’ adlı filmin ödülünü yönetmen adına İsviçre Kültür Ateşesi Nazan Çalık’a takdim etti.

Üçüncülüğü kazanan ‘Be’ Jam Be Hiç Bitmeyen Şarkı’ adlı film yönetmeni Cyprien Ponson ise, ödülünü Bozcaada İşletmecileri Derneği Genel Sekreteri Nilden Gökçen Bursalıoğlu’dan aldı.

Öğrenci filmlerine verilen Gaia Ödülü ise, Lucas Bonetti’nin ‘Denizi Olmayan Balıkçılar’ filmine verildi. Ödül töreninin ardından, büyük ödüle layık görülen “Astral” filmi gösterildi.

Ödül töreninde konuşan festival yönetmeni Petra Holzer Özgüven, “Umuyoruz ki daha birçok festivalleri paylaşırız, tüm insanlık için adil eşit şartların olduğu daha iyi bir dünya için umudum var. Umuyoruz Bozcaadalılar BIFED’i kucaklamayı sürdürür ve bu festival Bozcaada’nın ayrılmaz bir parçası olur. Umarım dayanışmayı ve umudu canlı tutan birçok film daha yapılır” dedi.

Bozcaada Belediye Başkanı ve Festival Başkanı Dr. Hakan Can Yılmaz ise “Bana göre, bir etkinliği özel ve değerli kılan, yücelten halkın katılımıdır. Siz; doğayı inkâr etmeyen, doğayla, birbirleriyle barışık yaşayan, kendisine, çevreye, doğaya duyarlı, güzel insanlar, siz, kültüre, doğaya, sanata sahip çıkan güzel halkımız, siz Cumhuriyet kadınları, eli öpülesi hanımefendiler, saygıdeğer beyefendiler, ne iyi etiniz de geldiniz, iyi ki varsınız. Varlığınızla renk kattınız, gönlümüze gönül kattınız” sözleriyle izleyenlere ve katılımcılara teşekkür etti.

[Yeşil Gazete BIFED’de] Ömer Madra ile BIFED’de bir gün

8 yaşındaki tasarımcı BIFED bez çantasını anlattı: Karanlıkta kirpilere basmayın!

[Yeşil Gazete BIFED’de] İlk gün izlenenler, ikinci günden öneriler

[Yeşil Gazete BIFED’de] 5. Bozcaada Uluslararası Ekolojik Belgesel Festivali başladı

[Yeşil Gazete BIFED’de] Bozcaada’nın BIFED’i çocukların da festivali

Bozcaada’nın BIFED günleri başlıyor

BIFED Uluslararası Yarışma ile Gaia Öğrenci Ödülü finalistleri

Bu yıl beşincisi düzenlenen Bozcaada Uluslararası Ekolojik Belgesel Festivali (BIFED) jürisi belli oldu

BIFED (Bozcaada Uluslararası Ekolojik Belgesel Festival) finalistleri belirlendi

 

(Yeşil Gazete)

You may also like

Comments

Comments are closed.