Köşe Yazıları

Şimdi Bir 23 Nisan Yazısı Yazmalı Ama Nasıl?

0

Sevmek sorumluluktur felsefesinde iseniz ve kızınız Size inat ki siz toplumsal dayatmalara karşı iken, o inadına 23 nisanda okul korosunun başsolisti ise, günlerce buna hazırlandı ise gel de yazma.

Adı : Ağustos. 11 yaşında. Epilepsi hastası bir çocuk ama inadına dirençli. Resim ve gitarda harikalar yaratıyor. Alttaki resim onun. Dünya çocuklarını böyle betimlemiş.

Adı . Destina. 11 yaşında. Dünyanın en mutlu varlığı. Doğduğu gün ağlamayan, çevresine hep neşe veren, özgürlüğüne düşkün bence dünyanın en güzeli kızı. İçimdeki sevinç çığlıkları.

Adı  Gamze . 15 yaşında . cam hastası, İnadına azimli. Bir şiir kitabı var. Dünyaya küs değil. Herkese sıcacık. Engelliler derneğinde çalışıyor.

Adı : Baran, rojin onlar diğerleri gibi değil, onlar nedenini anlamasak da 32 yılla yargılanıyor, onlar hapse atılıyor, onlar işkence görüyor, uçurtmaları yok, 23 nisan düşleri hiç, gelecekten endişeliler taşlaşan vicdanların ağır gölgesinde ezik ve çaresizler.

Örnekleri artırılabilir tabi ama bir paradoks var. 23 nisanda 32 yılla yargılanan çocuklar, rakamlar aynı , 2-3.

Bir ülke ki, 23 nisanı var. Dünyanın tek çocuk bayramı. Bir ülke ki, taş attı diye ceza yiyen çocuklar. Aynı ülke. İklimler farklı. Aynı ülke ezgiler farklı. İş olsun diye 23 nisan kutlayamazsın. Çocuklar öldürülmesin, şeker de yesinler diyen bir şairin varsa en azından.

İçimden bayramı kutlamak adil gelmiyor. Dünyanın bir yerinde az ötede Niğde’de Ankara’da çocuklar hapiste iken, birileri annesi hapse girdi diye intihar ederken, 2 kız çoocuğuna ileri gelenler yıllarca tecavüz etmiş ve bunlar protokol olmuşken , geçelim bunları, Önce kendimizi yeniden değerlendirelim sonra ilkelerimizi, Ne kadar gerçeğiz biz.

Ne zaman yatağa yatıığımızda kafamızda gölgeler geçmez, o zaman belki hakkımızdır 23 nisan, o zamana dek eyvallah.

Ben sözü Ağustos’a bırakıyorum. Ona göre 23 nisan heryerde adil ve eşit olmalı.

Untitled1

You may also like

Comments

Comments are closed.