Doğa MücadelesiEkolojiKentManşet

Phaselis’te yürütmeyi durdurma kararı verildi, yine de nöbet devam edecek

0

Peyzaj Mimarları Odası, Antalya‘nın Kemer ilçesinde bulunan, 1. Derece Sit bölgesindeki Phaselis Antik Kenti’ne Kültür ve Turizm Bakanlığı‘nca verilen izin kapsamında yapılmak istenen inşaatlara karşı açtığı davayı kazandı. Phaselis’teki inşaat için yürütmeyi durduma kararı verildi. Ancak aktivistler nöbete devam edecek.

Antalya 3. İdare Mahkemesi‘nde görülen davada verilen kararda ‘Phaselis Antik Kenti Ören Yeri ve Bütünleyici Kıyı Alanı Çevre Düzenlemesi Yapım İşi‘nin uygulanması halinde telafisi güç zararlar verileceği belirtildi.

‣ Phaselis’te yasa dışı inşaat sürüyor, halk ayakta: Suç duyurusu ve Koruma Kurulu’na başvuru yapıldı
‣ Akdeniz’in doğal ve kültürel mirası tehlikede: Phaselis’te 1. Derece Sit Alanına beton dökülüyor
‣ Phaselis’e betona izin vermeyeceğiz

Mahkeme, alanda yapılmak istenen proje için keşif ve bilirkişi incelemesi yaptırıldıktan sonra bu konuda yeniden bir karar verilinceye kadar yürütmeyi durdurdu.

Uyuşmazlığın çözümlenebilmesi için ve işin niteliği gereği birden fazla kişiden oluşacak bilirkişi heyetiyle mahallinde keşif ve bilirkişi incelemesi yaptırılması yönünde karar verildi.

Ancak Phaselis’e Dokunma ve Phaselis İnisiyatifi bayramda da antik kentteki nöbetlerini sürdürecek. Mahkeme kararına rağmen proje için bir “oldu bittiye” getirme ihtimali olduğunu belirten aktivistler, alanı terk etmeyeceğini bildirdi.

‣Yurttaş Phaselis için bir araya geliyor 
‣Phaselis Çalıştayı’ndan ‘Sivil Denetleme Kurulu’ çıktı: ‘Ben yaptım, oldu’ şeklinde kullanılamaz 

You may also like

Comments

Comments are closed.