Hayvan HaklarıManşet

Kediyi öldüren katile iyi hal indirimine tepkiler yağıyor

0

İstanbul, Küçükçekmece’deki bir sitede asansörde kediyi döverek öldüren İbrahim Keloğlan’a mahkeme iyi hal indirimi uyguladı. 16. Asliye Ceza Mahkemesi‘nde görülen davada, Keloğlan suçlu bulunmuş ve 1 yıl 6 ay ceza almıştı. Mahkeme iyi hal indirimi uygulayarak cezayı 3 ay daha indirdi. Hükmün açıklamasını da geri bırakıldı. Katil İbrahim Keloğlan, beş yıl boyunca suç işlemez ise ceza düşecek.

İbrahim Keloğlan, asansöre binip gördüğü kediyi köşeye sıkıştırarak defalarca kez tekmeledi. İbrahim Keloğlan bununla da yetinmeyerek bir kişinin binmesiyle kapısı açılan asansörden kaçan kedinin peşinden gitti. Kediyi yakaladı. Katil Keloğlan, altı dakika boyunca işkence ederek kediyi öldürdü.

İbrahim Keloğlu görüntülerin ortaya çıkması üzerine polise şikayet edildi. Gözaltına alınıp, adli kontrolle serbest bırakılan Keloğlan hakkında dava açıldı. Savunmasında olay günü moralinin bozuk olduğunu söyledi, ilk önce kedinin ona saldırdığını iddia etti.

Olayın yaşandığı sitenin avukatıysa sanık ifadesiyle, görüntülerin uyuşmadığına dikkat çekerek, karara itiraz edeceklerini söyledi.

Davada iyi hal indirimi verilmesi ise kamuoyu nezdinde geniş tepki uyandırdı.

 

‣[4 Nisan Sokak Hayvanları Günü] ‘Hayvanları Koruma Kanunu, sokakta yaşan canları korumak için yetersiz’ 

Sokakta yaşayan sahipsiz hayvanlara yönelik ihlallere her gün bir yenisi ekleniyor. Bu da kanunların caydırıcı olmadığı anlamına geliyor.

Şehirlerde ve yerleşim yerlerinde hayatlarını sürdürmeye çalışan sahipsiz sokakta yaşayan hayvanlar, Türkiye’de 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu kapsamında kontrolsüz nüfus artışını önlemek için belediyeler tarafından kısırlaştırılıyor.

Can dostlara yönelik şiddete her gün bir yenisi ekleniyor. Hayvan hakları savunucularına göre cezaların yetersizliği, hayvan hakkı ihlallerinin artmasına neden oluyor.

‣ Hak örgütlerinden sokakta yaşayan hayvanlarla ilgili araştırma: Kanun çıktı ama vahşet ve katliam sürüyor
‣ Suçlu kim? Sokakta yaşayan hayvanları korumaya çalışanlar mı yoksa kamu kurumları ve yöneticiler mi?
‣ Sokakta yaşayan hayvanlara yönelik şiddeti durdurmak için rekor destek

 

You may also like

Comments

Comments are closed.