KCK tutuklamalarındaki ikinci Büşra – Pınar Öğünç

Ne garip günler… Bir süredir mesaimiz absürd’lük cımbızlamak. Şu iddinamede böyle denmiş, artık şu da suç olmuş, şu suçun delili de buymuş. ‘Soğuk Savaş’ dönemindeki kızıl paranoyaya benziyor biraz. Defterine orak çekiç çizen öğrencinin, evinde Lenin için kadeh kaldıran iki arkadaşın tutuklandığı, bıyığı yüzünden hayatı kayanların dönemi. Ajan oldukları şüphesiyle Sovyet yönünden gelen kuşların imha edildiği zaman. Evet, burası Türkiye’ydi.

TMK çerçevesinde yürütülen soruşturmalar acıklı bir biçimde o günleri hatırlatıyor. Birkaç örgüte birden üyelikle suçlananlar, olmayan örgüt üyeliğiyle itham edilenler, KCK kapsamında bir örgüt üyeliğinden ifadesi alınırken sadece yazdığı kitaplar sorulananlar… Evet, burası da Türkiye, sene 2011.

Devamı > Radikal, 4 Kasım 2011

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Balık ekmek yemekle olmaz, Marmara’nın suyunu için!-Mehveş Evin

Ne yazık ki müsilaj felaketini balık yemek, denize girmek, denizin yüzeyini temiz görmeye indirgemek, bu büyük ekolojik krizi durdurmanın önündeki en büyük engel.

Marmara Denizi’ndeki kirlilik sorununa bir çözüm: Agroekoloji – Bülent Şık

Agroekolojik yöntemler sulardaki nitrat kirliliğini azaltıcı bir sonuç doğurur ve bu da içme suyu kaynaklarının korunması anlamına gelir.

Örgütlü sessizlik – Arat Dink

Zeki Tekiner, dört ay önce başka bir silahlı saldırıdan şans eseri ölümcül bir yara almadan kurtulmuştu. Vali’yi olayın siyasi boyutu olduğuna ikna edememişlerdi. Dostları Nevşehir’den bir süre uzaklaşmasını istediler. O, “Bana Nevşehirliden zarar gelmez” dedi, kaldı. Su, tanıdık akıyor, değil mi?

Marmara Denizi’ndeki müsilaj kirliliğinde kömürlü termik santrallerin etkisi incelenmeli- Pelin Cengiz

İstediğiniz kadar yüzey temizliği yapın, bir yeri temizlerken diğer taraftan atık devam ediyorsa buna temizlik denir mi?

Marmara’nın ölümü: İstanbul kolera salgınına hazır mı – Bülent Şık

Denizdeki müsilajin kolera salgını getirmesi mümkün. Ama her şeye rağmen devam etmekten ziyade durmayı, onarmayı öne çıkarmalıyız. İnsan, bitki, hayvan ve çevre sağlığını bir bütünün birbiriyle ilişkili parçaları olarak görmeye çalışarak çözümler arayacağız.

EN ÇOK OKUNANLAR