Hayvan hakları için porno

Çıplak kadınları kullanarak yaptığı reklamlarla akıllarda kalan Hayvanlara Etik Muamele İçin Mücadele Edenler (PETA) örgütü, hayvan hakları kampanyalarına katkı sağlamak için porno sitesi açmaya karar verdi.

Geçmişte birçok kampanyası kadın hakları örgütleri tarafından tepki çeken, kar amacı gütmeyen örgüt, vejetaryenliğe dikkat çekmek için pornografiyi ve hayvanların acı çektiğini gösteren resimleri bir arada kullanacak.

PETA, Aralık ayında yeni xxx uzantılı porno siteleri hayata geçtiğinde porno sitesi açma hazırlıklarına başladı. PETA’nın kampanyalarından sorumlu isim Lindsay Rajt, “Açacağımız siteyle çok farklı kesimlerden insanlara ulaşmayı amaçlıyoruz… Hayvan hakları için kullanabileceğimiz tüm platformlara yöneliyoruz. xxx adresli bir sitenin de ilgi çekici olabileceğini düşündük ve harekete geçtik” dedi.

Pornografiyi kullanmak sorunlu

Ancak PETA’ya tepkiler büyük. Princeton Üniversitesi’nde cinsiyet ve cinsellik konularında çalışmalar yapan akademisyen Jill Dolan, “Dikkat çekmek için pornoya başvurmak oldukça sorunlu bir yöntem… Sadece kadınların çıplaklığını kullanmak hem gerici hem de kadınları aşağılayan bir davranış… PETA Neanderthallerin zamanına geri dönmemeli” ifadesini kullandı.

PETA, geçmişte kullandığı birçok reklam yüzünden de büyük tepki toplamıştı. Örgüt, bir reklamında obez bir kadın fotoğrafı kullanmış ve altına, “Balinaları kurtarın, yağından kurtulun. Vejetaryen olun” sloganını atmıştı. Bu reklamın ardından Facebook’ta “PETA karşıtı vejetaryenler” adında bir grup kurulmuştu.

New York merkezli kadın hakları örgütü Women In Media & News’in direktörü Jennifer Pozner, “PETA inanılmaz derecede ikiyüzlü… Dikkat çekmek için cinselliği pazarlama stratejisi olarak kullanıyorlar. Bu yüzden giderek daha da alçalıyorlar” dedi. (Hürriyet)

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Hollanda genetik mutasyonla üretilen kedilerin sahiplenilmesini yasaklıyor

Scottish Fold ve Sphynx kedilerin yarışmalara, gösterilerine katılmaları ve reklamlar ve sosyal medyada sergilenmesi de yasaklanacak.

ABD, zürafaları ‘tehlike altındaki türler yasası’ kapsamına alıyor

İklim krizi ve vücut parçalarından yapılan süs eşyalarına yoğun talep nedeniyle sayıları yüzde 77 oranında azalan zürafalarla ilgili girişimin kaçak avlanmayı azalması umuluyor.

Gebze Barınağı önünde Adalet Nöbeti tutan hak savunuculara polis müdahalesi

43 hayvanın katledildiği Gebze Barınağı önünde sorumluların cezalandırılması ve yeni hayvan getirilmemesi için nöbet tutan hak savunucularının çadırları ve özel eşyası vinçlerle yerle bir edildi.

IUCN: Dünya çapında 16 kıyı kuşu türünün var kalma olasılığı düşüyor

Dünya Doğa Koruma Birliği, kırmızı listede bulunan ve beşi Türkiye'de de görülen 16 deniz kuşunun tehdit kategorisini yükseltti.

‘Katliam Yasası’nın yönetmelik taslağı sızdı: Kediler de toplanacak, sahiplendirme zorlaştırılıyor

Katliam yasası'nın yönetmeliği olduğu ileri sürülen taslak, sahiplenmeyi apartman yönetiminin iznine bağlanıyor, kedilerin toplatılmasının, 'yasaklı ırk'tan tüm köpeklerin öldürülmesinin önünü açıyor.

EN ÇOK OKUNANLAR