İklim ve EnerjiLGBTİ+ManşetTürkiye

Erdoğan Putin’le görüştü: Akkuyu, Sinop, üçüncüyü de farklı bir merkezde yapacağız

0

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, A Haber canlı yayınında gündeme ilişkin yaptığı açıklamalarda Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüştüklerini ve Akkuyu ve Sinop’takilerin dışında üçüncü bir nükleer santral açılacağını açıkladı.

Erdoğan’ın ilgili sözleri şöyle oldu:

“2024’ün başı veya 2023’ün sonlarında Akkuyu Nükleer Santrali’ni açacağız. Sinop’ta yeni bir dört üniteli nükleer santral açacağız. Üçüncüyü de farklı bir merkezde yapacağız. Bunların her birinden yüzde 10 enerji temini sağlayacağız.”

Erdoğan, Putin ile geçen ay Astana‘da yaptığı görüşmede yıllardır yapılmaması için mücadele verilen ve yargı süreci devam eden Sinop NGS projesinden de söz açmış ve Sinop projesi ilk kez Rusya ile bu kadar açık biçimde konuşulmuştu. Nükleersiz.org koordinatörü Pınar Demircan, Akkuyu Nükleer Santrali’nin kurulmasını üstlenmiş olan Rusya’nın Sinop projesini de üstlenmesi gibi bir durum söz konusuysa Türkiye’nin güneyden ve kuzeyden kuşatılacağını söylemek yanlış olmaz” değerlendirmesini yapmıştı.

Dün hem Putin hem de Almanya Şansölyesi Olaf Scholz ile görüştüğünü söyleyen Erdoğan, yayında  şu ifadeleri de kullandı:

“Almanya ‘yenilebilir enerjiye geçeceğiz’ demişti. ‘Nükleer enerjilerimizi devrede tutma gayreti içerisindeyiz’ dediler. ‘Kömür santralini kapatıyoruz’ dediler. Dedim ki ‘yanlış yapıyorsunuz.’ Doğal gaz kriziyle birlikte Almanya yeniden termik santrallere döndü. Biz ise hepsini yapıyoruz. ”

Rusya’nın Türkiye topraklarında kurmak istediği doğal gaz merkezine dair de konuşan Erdoğan, “Gaz merkezi görüşmeleri sürüyor. Bakanlığımız kapsamlı çalışmayı yapıyorlar. En yakın merkez olarak Trakya bölgesi görülüyor. Oradan çıkış ve Avrupa’ya dağıtım olacak. Azeri gazıyla alakalı hatlar var. Son Azerbaycan’a gidişimde İlham (Aliyev) Bey ile görüştük. Oradan alıp geliştireceğiz.” dedi.

Sondaj gemileri ile doğal gazı çıkarıp ülkelere satma şansımız var” diyen Erdoğan “Değişik ülkelerden teklifler geliyor” diyerek şöyle devam etti:

Libya, ‘Bu işin içerisine girebiliriz’ diyor. Tuna 1 kuyusundaki çalışmalar önem arz ediyor. Sakarya önem arz ediyor. Bunlar bütünleşiyor belli bir noktada. Gazı 2023’e yetiştirmek için ekiplerimiz yoğun çalışmalar içerisinde.

Sondaj gemilerimiz sahada çalışıyor. İlk etapta 10 kuyu açacağız. Sahanın tam üretime geçmesiyle 40 kuyu ile sisteme vermiş olacağız. Filyos‘ta tesisin inşası devam ediyor.”

‣ Gaz gaz, nereye kadar? Cennet Filyos’ta sona doğru…
‣ Filyos Limanı için açılan ikinci ihale ‘pazarlık usulü’ Kolin’e…

İnsan haklarına aykırı teklif, Meclis’e her an gelebilir: Referandum gündemde

Yerli otomobil TOGG‘un fabrikasından Yunanistan‘la yaşanan krize  kadar pek çok konuda konuşan Erdoğan’ın gündemlerinden biri de LGBTİQ+ların temel haklarını kısıtlayacak ve ayrımcılığı yasalaştıracak hukuksuz anayasa değişikliği teklifi oldu.

Açıklamalarıyla LGBTİQ+ları hedef göstermeye devam eden Erdoğan, teklifle iigili de şu sözleri söyledi:

“Bizler Cumhur ittifakı olarak ailenin saygınlığını ortaya koyacağız. Aile sağlığımızı koruyacağız. Bunlara meydanlara bırakmayız. Aile yapımızı sapkınlıklardan koruyacağız. Başörtüsü meselesine gelecek olursak, CHP‘nin genel başkan yardımcısıydı bir ara, ikna odalarını İstanbul Üniversitesi’nde kurdular (…).

Başörtüsü ve aile ile ilgili anayasa değişikliğimiz Meclis’e sevk edilme noktasına geldi. Görüşmelerin ardından teklifimize nihai halini vereceğiz. Teklif görüşmeleri CHP ve ortakları için samimiyet sınavı olacaktır. Netice aldık aldık, alamadık oturup referandumu konuşmak lazım. ”

‣ ‘Aile’ öne sürülerek yaygınlaştırılan LGBTİ+ nefreti bu kez Urfa’da yürüdü
‣ Kadınlardan Anayasa değişikliği tepkisi: Kıyafetlerimiz yine erkek siyasetçilerin oy kaygıları için bir araç oldu
‣ Hedef gösterilen LGBTİ+’lar: Faşist çetelerin önü bizzat devlet eliyle açıldı

You may also like

Comments

Comments are closed.