LGBTİ+Manşet

‘Aile’ öne sürülerek yaygınlaştırılan LGBTİ+ nefreti bu kez Urfa’da yürüdü

0
Kaynak: Kaos GL

LGBTİ+’ların var olma ve hayat hakkını hedef alan nefret organizasyonu,İnsan Fıtratının Şerefini Çiğnetmeyeceğiz” ve “Sapkın LGBT Çetelerine Hayır” pankartları ve “üstüne çarpı atılmış LGBT” dövizleriyle 14 Ekim’de Cuma namazının ardından Şanlıurfa Balıklıgöl’de yapıldı.

KaosGL‘den Ali Erol‘un aktardığına göre;  LGBTİ+ karşıtı nefret organizasyonunun çağrısı, “LGBT fitnesi, Toplumsal Cinsiyet fitnesi, eşcinsellik ve benzeri sapkın topluluklara karşı” söylemiyle “Şanlıurfa Aile Platformu” adıyla yapıldı.

Şanlıurfa Aile Platformu Başkanı Handan Karataş, “LGBT fitnesine karşı Sapkınlığa Dur De!” çağrısı yapan nefret organizasyonunu twitter hesabından “LgbtHayır” ve “AilemiziVeNeslimiziKoruyalım” etiketleriyle duyurdu.

Kaynak: Kaos GL

Homofobik söylemlerle dolu basın açıklaması

Handan Karataş’ın okuduğu “basın açıklaması”nda, “sapkın saldırı”, “bozuk zihniyet”, “sapkın zihniyet”, “Dünyanın başına bela sapkın LGBT hareketi”, “uluslararası üst akıl”, “sapkın lobi”, “küresel güçler”, “sapkın gruplar”, “hayasız onur yürüyüşü”, “sapıklık ve alçaklık”, “sapkın LGBT bireyleri” gibi homofobik nefret söylemleri sarf edildi.

Nefret söylemleriyle dolu nakaratlar ve siyasi söylemler

Urfa’daki LGBTİ+ karşıtı nefret organizasyonun basın açıklamasında ayrıca, CHP’nin, Kılıçdaroğlu imzalı “cinsel yönelim yasayla dezavantaj olmaktan çıkarılacak” afişlerine göndermede bulunan “İktidara geldiklerinde lobinin istedikleri yasal düzenlemeleri yapacaklarını vaad etmektedirler” sözleriyle birlikte, “İstanbul Sözleşmesi, CEDAW gibi eşcinselliği hayatımızda meşrulaştıracak pek çok sözleşmeler”, “bir takım uluslararası sözleşmeleri ve sapkın LGBT fikri” gibi geleneksel cinsiyetçi ve homofobik nefret nakaratları da tekrar edildi.

“Şanlıurfa Aile Platformu” Başkanı ve “Türkiye Aile Birliği” Genel Başkan Yardımcısı Handan Karataş, Bakanlıklara da çağrıda bulundu. Sağlık Bakanlığı’na seslenen Karataş, “neden LGBT haktır, hürriyettir diyenler “bunun bir hastalık olduğunu” yayacak çalışmalar yapmıyorsunuz?” diye sordu.

Gençlik ve Spor Bakanlığı’na yönelik “soru” ise “milli takımlar oluştururken neden fıtrata ters işler yapıyorsunuz? LGBT’li bireyleri hem de milli takıma alarak gençlerimize neden yanlış rol modeller sunuyorsunuz?” çağrısı oldu.

Nefretle dolu ahlak seferberliği talebi

Cumhurbaşkanı’na da seslenen Şanlıurfa Aile Platformu Başkanı, “küresel güçler cinsiyetsiz toplum oluşturmak için çalışıyor” nakaratının ardından, “önce ahlak önce aile diyerek “Ahlak seferberliği” başlatma” talebinde bulunurken, bir kez daha “sapkın toplulukla mücadele” ifadesini tekrar etti.

Şanlıurfa Aile Platformu Başkanı, yürüyüşün ardından, “sapkın topluluğa karşı TBMM’ye vereceğim dilekçemiz için imza kampanyamız Halil-ür Rahmân’da Dergahta devam ediyor” ifadesiyle imza topladıklarını duyurdu, imza masalarından fotoğraflar paylaştı.

Urfa’dan gazeteci Mehmet Yetim, LGBTİ+ karşıtı organizasyonu fotoğrafladı ve “Şanlıurfa Aile Platformu üyeleri Dergah Camisinde Cuma namazından sonra bir basın açıklaması yaptı” sözleriyle paylaştı:

Gazeteci Mehmet Yetim, video ile “Şanlıurfa’da LGBT karşıtlığı yapılan basın açıklamasında ismi öğrenilemeyen bir genç İlk LGBT Derneğinin AK Parti hükümeti döneminde kurulduğu ifade ederek bu durumu dile getirmelerini istedi. Genç daha sonra Polisler tarafından uzaklaştırıldı” bilgisi de geçti.

Nefret söylemi nedir?

Kaos GL, sosyal medya ortamları ile internet yayıncılığında cinsel yönelim, cinsiyet kimliği ve cinsiyet ifadesi ile LGBTİ+ varoluşlara yönelik ayrımcı yaklaşım, homofobik ve transfobik söylem içeren haber ve gelişmeleri takibe alıyor.

Ayrımcı, ırkçı, homofobik, transfobik unsurlar taşıyan ifadelere nefret söylemi denilmektedir. Bir gruba ya da o gruba üyeliği nedeniyle bir kişiye yönelik düşmanlıktan kaynaklanan ve o gruba yönelik düşmanlığı gösteren veya cesaretlendiren ifade biçimleridir. Nefret söylemi, nefret suçuna teşvik ya da eşlik edebileceği için, bu iki kavram birbiriyle bağlantılıdır.

Nefret söylemi, Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi tavsiye kararında, “nefret biçimlerini yayan, teşvik eden, savunan ya da haklı gösteren her tür ifade biçimi” olarak tanımlanıyor.

Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Trans ve İnterseks (LGBTİ+) terimleri ile tanımlarını, LGBTİ+’lara yönelik ayrımcılık ideolojileri ve anlamlarını, insan hakları ve ayrımcılıkla ilgili terimler ve tanımlarını ve daha fazlasını, Kaos GL Derneğince yayınlanmış “LGBTİ Hakkında Sıkça Sorulan Sorular ve Cevapları” kitapçığında bulabilirsiniz.

More in LGBTİ+

You may also like

Comments

Comments are closed.