ManşetMedya-İnternet

Gazeteci Ayşenur Arslan gözaltına alındı

0

Ankara‘daki bombalı saldırıya ilişkin yaptığı değerlendirmeleri gerekçe gösterilerek İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hakkında soruşturma başlatılan Gazeteci Ayşenur Arslan, gözaltına alındı.

Başsavcılıktan yapılan açıklamada Arslan’ın soruşturmasının dayandırıldığı suçlamalar ise şöyle duyuruldu:

“2 Ekim tarihinde Halk Tv isimli kanalda yayınlanan bir programda Ayşenur Arslan’nın 1 Ekim tarihinde Emniyet Genel Müdürlüğü önünde bölücü terör örgütü PKK tarafından gerçekleştirilen saldırıya yönelik sarfettiği sözlere ilişkin ‘Terör örgütü propagandası yapma‘ ve ‘Suçu ve suçluyu övme‘ suçlarından soruşturma başlatılmıştır.”

Gazeteci Seyhan Avşar ise sosyal medya hesabından Arslan’ın evinden gözaltına alındığını ve Çağlayan‘daki İstanbul Adliyesi‘ne götürüleceğini duyurdu:

“TEM polisleri Ayşenur Arslan’ın kapısında. Ayşenur abla gözaltına alınıyor. Çağlayan’a götürülecek…”

Ne olmuştu?

Arslan programda şunları söylemişti:

“Belki o kişi üzerine bomba olduğunu bilmiyordu. Gelip hiçbir şey yapamadan ölünmez. Bana sorarsanız Her şeye aykırı, durup dururken kendini patlatmış. Ankara’da bir arabayı açıp düz kontakla çalıştırmak yerine neden Kayseri‘de birini öldürerek ‘Ben geliyorum heeey. Bombalar sırtımızda tabanca belimizde nedir yani…”

Halk TV Yönetim Kurulu Başkanı Cafer Mahiroğlu, Radyo Televizyon Üst Kurulu‘nun (RTÜK) Ankara’daki bombalı saldırı hakkındaki sözleri nedeniyle inceleme başlatıldığını duyurması ardından, hakkında soruşturma başlatılan gazeteci Ayşenur Arslan’ın Medya Mahallesi programını sonlandırma kararı aldıklarını duyurdu.

Arslan’ın açıklamalarını “talihsiz sözler” olarak değerlendiren Mahiroğlu, “Aynı programda terör lanetlenmiş olsa da, Halk TV’nin en başta bahsettiğimiz duruş ve bakışının sınırlarını aşmaktadır. Bu sebeple programın sonlandırılması kararını aldığımızı, kamuoyuna üzüntülerimizle duyururuz” dedi.

Arslan: Yanlış anlaşıldığım için üzgünüm

Ayşenur Arslan, soruşturmaya ve programının yayından kaldırılmasına ilişkin, “Yanlış anlaşıldığım için üzgünüm. Adımın terörle ve teröristle anılmasının büyük haksızlık olduğunu düşünüyorum ve bu nedenle çok üzgünüm. Terör eylemiyle ilgili gündemde olan soru işaretlerini tekrarlamaktan ibaret benim yaptığım” demişti.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.