DünyaManşet

Covid-19’a yakalanan Trump, virüsü yaymakla suçlanıyor

0

Covid-19‘a yakalanan ABD Başkanı Trump, Twitter hesabından durumuyla ilgili paylaşımda bulundu.

Trump videolu paylaşımında “Walter Reed Askeri Hastanesi’ne gidiyorum. Gayet iyi olduğumu düşünüyorum ama her şeyin yolunda olduğundan emin olacağız” dedi.

‘Trump biliyordu’

ABD basınında Trump’ın yakın zamanda Demokrat rakibi Joe Biden‘le canlı yayına çıkması, Kongre üyeleriyle görüşmesi ve miting düzenlemesi; virüsü etrafındakilere bulaştırmış olabileceği yorumlarına yol açıyor. Beyaz Saray’ın sağlık ekibi filyasyon çalışmalarına başladığını söylerken, pek çok köşe yazarı da Trump’ı sorumsuzluğu nedeniyle eleştirdi.

MotherJones sitesinde yayınlanan Jacob Roenberg imzalı bir yazıda şu ifadeler yer aldı:

Trump Perşembe günü New Jersey‘de yaklaşık 150 kişiyle bağış toplama etkinliğine gitmeden önce, koronavirüsle enfekte olduğu ihtimalinin bilincindeydi, ama görünüşe göre umursamıyordu.

(…) Koronavirüsle enfekte olduğu onaylanmış birine (danışmanı Hope Hicks) maruz kaldı, ama yine de 200.000’den fazla ABD’linin ölümüne neden olmuş bir virüsü daha da yayma riskini göz aldı; sırf yeniden seçilmesi için para toplamak uğruna.

En erken yarın çıkabilir

Doktoru bugün yaptığı basın açıklamasında Trump’ın durumunun iyiyi gitmekle birlikte hastalığın gelgitli bir seyir izlediğini ve en erken yarın taburcu edilebileceğini söyledi.

ABD’de Covid-19 kaynyaklı yaşamını yitirenlerin sayısı gün itibarıyla 214,611’yi buldu, vaka sayısı ise 7,5 milyonu aştı.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.