EmekManşet

Çerkezoğlu: Nesco Madencilik’te yaşananlar istisna değil

0

Çanakkale’nin Yenice ilçesinde bulunan Nesko Madencilik’te çalışan 37 işçinin kendilerini maden ocağına kapatarak başlattığı direnişin yedinci gününde DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu işçileri ve ailelerini ziyaret etti.

Madenin önünde yapılması istenen basın açıklaması jandarma tarafından engellendi. Çerkezoğlu bu duruma “İşçilerin haklarını gasp etmek serbest, basın açıklaması yapmak yasak” diyerek tepki gösterdi.

Madenciler, Dev Maden-Sen’e üye oldukları için arkadaşlarının işten çıkarılması, madende iş güvenliklerinin olmaması ve dört ay boyunca maaş alamamaları sebebiyle 26 Şubat’tan itibaren kendilerini yerin 140 metre altındaki maden ocağına kapatmışlardı. İşçiler ücretlerini almayı ve işten çıkarılan 11 arkadaşlarının işe iadesini talep ediyor.

Çerkezoğlu: Emekleri, ekmekleri için direniyorlar

DİSK üyeleri ile ziyaret ettiği Yeniceilçesinde basın açıklaması gerçekleştiren Çerkezoğlu, “Şu anda yerin 7 at dibinde, yeryüzü aydınlansın diye karanlıkta direnen 37 maden işçici arkadaşımı selamlıyorum. Onlar emekleri, ekmekleri, çocuklarının geleceği için direniyorlar. Bu süreçte bir haftadır bu mücadelede eşlerinin çocuklarının yanında duran sevgili kadın arkadaşlarımı, kız kardeşlerimi selamlıyorum. Onların mücadelesi olmasa bu mücadele sürdürülemezdi” dedi.

‘Yaşananlar istisna değil’

Nesko Madeni’nde yaşananların istisna olmadığını söyleyen Çerkezoğlu “Madenler bu ülkede çalışma hayatının en zor en tehlikeli ve hak kayıplarının en fazla yaşandığı alanlardan birisi. Bundan 28 yıl önce 3 Mart 1992’de Zonguldak’ta Kozlu madeninde 263 maden işçisi kardeşimizi kaybettik. Soma’da 301 kardeşimizi taşeron sisteme kurban ettik” ifadelerini kullandı. Çerkezoğlu açıklamasının devamında şöyle konuştu:

Öfkeliyiz çünkü biz çalışıyoruz. Bu ülkede ne yaratılıyorsa işçi sınıfı olarak alnımızın teriyle üretiyoruz. Bu ülkenin bütün güzelliklerini bizler üretiyoruz. Bu ülke için, çocuklarımızın geleceği için üretiyoruz. Ürettiğimiz bu değerin hakça paylaşıldığı bir ülkede yaşamak istiyoruz. Kimseden sadaka istemiyoruz. Hakkımız olanı istiyoruz ve hakkımızı alana kadar mücadele edeceğiz.

More in Emek

You may also like

Comments

Comments are closed.