EmekManşet

Yenice’de 40 maden işçisi kendini maden ocağına kapattı

0

Çanakkale’nin Yenice ilçesinde bulunan Nesko Madencilik’te çalışan 40 işçi, Dev Maden-Sen’e üye oldukları için yaşadıkları baskılar ve iş güvenliklerinin olmaması sebebiyle kendilerini yerin 140 metre altındaki maden ocağına kapatarak 26 Şubat’tan itibaren iş bırakma eylemi ve açlık grevine başladı.

4 aydır ücret alamıyorlar

İşçiler, patronlarının kendilerini sendikalarından ayrılmadıkları sürece maaş vermemekle tehdit ettiğini ve dört aydan beri ücret alamadıklarını söylüyor. Sendikalı olduğu için işten çıkarılan 11 kişinin ise işe tekrar iadesini talep ediyorlar.

‘Ambulans dahi çalışmıyor’

Sendika iş yeri temsilcisi Sercan Fidan yaptığı açıklamada “2010 yılından beri Çanakkale Yenice Nesco Maden Ocağı’nda çalışmaktayım. İş yeri temsilcisiyim. 140 metre yer altında arkadaşlarımızla iş durdurma kararı aldık, açlık grevine başladık. Burada hiçbir iş güvenliğimiz yoktur. En önemlisi olan ambulans dahi çalışmıyor. Bir hafta önce arkadaşımız ambülans bozuk diye arkadaşı bekletip işçi servisiyle hastaneye gitmiştir. Burada işverenden bize sahip çıkmasını istiyoruz. Bütün haklarımızı istiyoruz” dedi.

 

 

More in Emek

You may also like

Comments

Comments are closed.