Ekolojik YaşamManşet

Roma Bostanı İnsanları: Herşeye rağmen birlikte olmaya, toprağa değmeye devam ettik

0

Roma Bostanı İnsanları geçtiğimiz Pazar, “Bu Pazar da Roma Bostanı’ndayız #BizHalaFidanDikiyoruz” diyerek bostan buluşmalarına bir halka daha eklediler.

Son buluşmanın fotoğraf karelerine sığan anlarını son buluşmanın fotoğraf albümünden inceleyebilirsiniz.

Roma Bostanı İnsanları’ndan Rana Söylemez ise son buluşmayı Yeşil Gazete okurları için su sözlerle aktardı.

Herşeye rağmen birlikte olmaya, toprağa değmeye devam ettik

“Dünyanin çeşitli ülkelerinden gelip İspanya’da buluşan üniversite öğrencilerinden oluşan bir grup, geçtiğimiz hafta İstanbul’u ziyaret etti. Müzisyen, sanatçı, jonglör, sihirbazlardan oluşan grupla Roma Bostanı’nda çocuklarla bir etkinlik yapmak üzerine sözleştik. Yaşadığımız acı olaya rağmen, çocuklara verdiğimiz sözü tutmak ve hayata tutunmak adına etkinliği iptal etmeme kararı verdik ve güneşli, keyifli bir pazar gününü şarkılar, danslar eşliğinde birlikte geçirdik.


Roma Bostanı İnsanları, İspanya’dan gelen misafirler, Koma Tarlabaşı müzik grubu ve çocuklar, 11 Aralık Pazar 14:00’te bir araya geldik. Cihangir Münir Özkul Ortaokulu’ndan gelen 11-12 yaşındaki çocuklar, çöp toplayarak bostanın temizlenmesine katkıda bulunduktan sonra misafirlerimizin müzikleri eşliğinde yüz boyama, balondan hayvan yapma, jonglörlük gibi eğlenceli aktivitelerle hasret kaldıkları açık hava oyunlarına severek dahil oldular. “Keşke her pazar olsa” dileklerini bize ilettiklerinde biz de elimizden geleni yapacağımıza söz verdik. Kahkahalarını duymak, birlikte kahkaya atmak, gözlerindeki mutluluğu görmek; bize Roma Bostanı’nın bir yeşil alanı korumaktan öte ne büyük bir sorumluluğu olduğunu, herkese farklı noktalardan dokunarak yaşam sevgisi aşıladığını, birlik-beraberlik hislerini kuvvetlendirdiğini bir kez daha hatırlattı.

Çocuklar, umudumuz. Onların yaratıcılıklarını ve mutluluklarını teşvik etmek, geleceğe umut dolu bir katkı yapmak.. Roma Bostanı olarak fidan dikmeye, geleceği hayal etmeye devam ediyoruz.”

 

(Yeşil Gazete)

You may also like

Comments

Comments are closed.