ManşetYaşam

Pulitzer’de saldırı tanığı fotoğraflar ödül kazandı

0

Pazartesi günü açıklanan Pulitzer ödüllerinde iki farklı fotoğraf dalında da New York Times foto muhabirleri ödül kazandı. Kenya’daki Westgate alışveriş merkezindeki saldırı sırasında çekilen fotoğraflar ve Boston’daki bombalı saldırı nedeniyle bacaklarını kaybetmiş bir terör mağdurunun hikayesini anlatan çalışma ödül getirdi.

Pulitzer’in ‘Sıcak Gelişme Haberi‘ kategorisinde 21 Eylül 2013 Kenya’daki Westgate Alışveriş merkezinde gerçekleşen saldırıyı fotoğraflayan Tyler Hicks ödüle layık görüldü.

Kenya'nın başkenti Nairobi'deki Westgate Alışveriş Merkezi'ne gerçekleştirilen saldırı sırasında bir kadın, çocuklarıyla içeride saklanıyor. New York Times'ın fotoğrafçısı Tyler Hicks, 21 Eylül 2013'te çektiği bu fotoğrafla Son Dakika Fotoğrafçılığı dalında 2014 Pulitzer Ödülü'ne layık görüldü.

Kenya’nın başkenti Nairobi’deki Westgate Alışveriş Merkezi’ne gerçekleştirilen saldırı sırasında bir kadın, çocuklarıyla içeride saklanıyor. New York Times’ın fotoğrafçısı Tyler Hicks, 21 Eylül 2013’te çektiği bu fotoğrafla Son Dakika Fotoğrafçılığı dalında 2014 Pulitzer Ödülü’ne layık görüldü.

Komite, ödülün verilme gerekçesi olarak ‘Hicks’in Kenya’daki Westgate alış veriş merkezindeki saldırıyı aktarmadaki yeteneği ve cesurluğu’ olarak açıkladı. Tyler Hicks, olay meydana geldiği sırada alışveriş merkezi yakınlarındaydı.

Olaydan altı gün sonra, Westgate'teki bir kafede çalışan Ruth Njeri Macharia'nın cenazesi... Başkentteki Langata Mezarlığı, o gün birçok ailenin çaresizliğine şahit oldu.

Olaydan altı gün sonra, Westgate’teki bir kafede çalışan Ruth Njeri Macharia’nın cenazesi… Başkentteki Langata Mezarlığı, o gün birçok ailenin çaresizliğine şahit oldu.

‘Hikaye Fotoğrafçılığı’ dalında ise Boston Maratonu’ndaki patlamada bacaklarını kaybeden Jeff Bauman’ın hikayesini aktaran Josh Haner’a verildi. 

1061x763 (2)

New York Times gazetesinin bir diğer ödüllü fotoğrafçsı Josh Haner’in karesi. ‘Hikaye Fotoğrafçılığı’ dalında ödüle layık görülen portfolyosundan seçilen bu fotoğrafta, her iki bacağını da Boston Maratonu’ndaki patlamada kaybeden Jeff Bauman, Spaulding Rehabilitasyon Hastanesi’ndeki terapi seansları arasında dinleniyor. Bauman, Boston Maratonu’na katılan kız arkadaşının koşusunu izlemek üzere bölgedeydi. Şimdi ise, yeniden yürüyebilmek için mücadele veriyor.

Pulitzer ödül komitesi, ‘Haner’ın patlamada iki bacağını kaybeden ve şu anda acı içinde hayatını yeniden kurmaya çalışan Boston saldırısı mağdurunun hikayesini etkileyici bir şekilde aktardığı için’ ödüle layık görüldüğünü açıkladı.

'İlk adım'... Bauman protez bacaklarını ilk defa deniyor.

‘İlk adım’… Bauman protez bacaklarını ilk defa deniyor.

15 Nisan 2013’te Boston Maratonu’nda gerçekleşen bombalı saldırının en yakın tanıkları olan Boston Globe muhabirleri ise çektikleri karelerle  ‘Sıcak Gelişme Haberciliği‘ dalında Pulitzer Ödülü’ne layık görüldü.

Boston Globe'un foto muhabirlerinden John Tlumacki birinci patlamadan yaklaşık 20 saniye sonra gerçekleşen ikinci patlama sonrası, polisin yaşadığı paniği belgeliyor.

Boston Globe’un foto muhabirlerinden John Tlumacki birinci patlamadan yaklaşık 20 saniye sonra gerçekleşen ikinci patlama sonrası, polisin yaşadığı paniği belgeliyor.

(Washington Post/ Al Jazeera Turk/ Yeşil Gazete)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.