ManşetSivil Toplum

Vicdani Retçi Murat Kanatlı’ya 10 Gün Hapis Cezası

0

Kuzey Kıbrıs’ta 2009 yılında, eline silah almayı ve savaş hazırlıklarını reddeden Yeni Kıbrıs Partisi Genel Sekreteri Murat Kanatlı’ya 10 gün hapis cezası verildi.

kanatli haber (1)

Kanatlı’ nın davası 2011 yılında başlamış ve 25 Şubat 2014 tarihinde Askeri Mahkeme tarafından alınan kararla 500 TL para cezası ile sonlandırılmıştı. Karar sonrası Kanatlı, “suç işlemediğini” öne sürerek para cezasını reddedince mahkeme tarafından 10 gün hapisine hükmedildi ve cezaevine kondu.

kı

25 Şubat’ta, Vicdani Ret İnisiyatifi, cezaevi önünde gerçekleşen protesto ve basın açıklaması ile Kanatlı’ya destek verdi.

Vicdani Ret İnisiyatifi adına hazırlanan yazılı açıklamayı okuyan Haluk Selami Tufanlı, “Askeri Mahkeme tarafından alınan kararın ülkenin ne denli sivil ve demokratik anlayıştan uzak olduğunu gösterdiğini” belirtti. Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin iç hukukun bir parçası olmasına rağmen, Askeri Mahkeme’nin Kanatlı’yı Anayasa’nın 74. maddesine dayanarak mahkum ettiğini anlatan Tufanlı, “Vicdanımız bu kararı reddediyor, mücadelemiz tüm ülkelerdeki tüm siyasi mahkumlar serbest kalıncaya kadar sürecektir” ifadelerini kullandı.

Eyleme, Kuzey Kıbrıs Cumhuriyet Meclisi’ndeki bazı milletvekilleri, sendikalar, öğrenci inisiyatifleri ve Güney Kıbrıs’taki muhalefet partilerinin gençlik örgütleri de destek verdi.

(Yeşil Gazete)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.