Ekolojik YaşamManşet

New York, bisiklet sistemine geçiyor

0

New York’ta benzin fiyatının artması üzerine belediye, bisiklet sistemini devreye soktu. Devreye girecek yeni sistem ile birlikte Amerikalılar ulaşımda bisikleti daha aktif kullanmaya başlayacak.

Proje, Temmuz ayında 10 bin kiralık bisiklet ile başlayacak. Yeni sistem ile ilgili bilgi veren New York Belediye Başkanı Michael Bloomberg, 24 saatlik bisiklet kullanma izninin 9.95 dolar olacağını söyledi.

Bunun yanında ilk yarım saat boyunca bisiklet ücretsiz kullanılabilecek. Ondan sonraki her 30 dakika için ise 9 dolar ücret tarifesi uygulanacak.

Başkan Bloomberg, şehrin farklı yerlerinde 60 bisiklet istasyonu olacağını ve her istasyonda 60 bisikletin hazır olacağı bilgisini verdi.

New York’ta yaşayanların yüzde 54’ünün günde 3.2 kilometre bisiklet kullanması bekleniyor. Projenin hayata geçirilmesiyle, birçok insanın metro yerine bisikleti tercih etmesi bekleniyor.

Bisikleti kiralayanlar, şehirde gidecekleri yere en yakın istasyona bisikletini bırakabilecek. Kiralanan sürede geri getirilmeyen bisikletler için ise bin dolar ceza ödenecek.

New York’ta planlanan bisiklet kullanma projesi diğer şehirlere göre daha pahalı. ABD’nin Boston şehrindeki bisiklet sisteminde bir saatlik bisiklet kullanma bedeli 4 dolar.

You may also like

Comments

Comments are closed.