ManşetYerel

Sebze yetmedi, sıra MeyveHane’de

0

Geçtiğimiz sene Fener-Balat’ta uyguladığı Sebze Sepeti projesiyle dikkatleri çeken ekip bu sene de “meyve işi”ne giriyor.

Yine Fener-Balat’ta uygulanacak projede bu defa özellikle çocukların katılımı ve önderliğinde şehir meyveciliği yapılması hedefleniyor. Kendilerini “Balat’a aşık bir grup istekli gönüllüler” olak tanımlayan proje grubu, Projenin gerçekleştirilme nedenlerini “Balat’ta meyve ağaçları yetiştirerek İstanbul’un geleceğiyle ilgili olumlu bir değişiklik yapacağımıza inanıyoruz.” diyorlar.

Projeye duyulan ihtiyacın nedenlerini “İstanbul hızla büyüyor. Türkiye’nin kırsal bölgelerindeki köyler boşalıyor ve milyonlarca köylü kente göç ediyor. Bu nedenle geleneksel tarım bilgisi de hızla unutuluyor. İstanbul’un açık alanları, her geçen gün daha da çok sayıda yol, otopark ve yapıyla doluyor.” şeklinde açıklıyor MeyveHane grubu. Çözüm olarak da “Bu iki sorunla mücadele edebilmek için kente tarım getirilmek zorunda.” diyorlar.

Proje, Fener ve Balat bölgesinin parklarına, bahçelerine ve sokaklarına meyve-kabuklu yemiş ağaçları ve fidanları dikmeyi amaçlıyor.  Her dikilen ağaç ya da fidanla bir aile ilgilenecek. Ağaç ve bitkilerin bakımlarından asıl sorumlu çocuklar olacak. Mahalleden herkes meyve ve kabuklu yemişlerin hasadını kendi tüketimleri için yapabilecek.

Ekilen fidanların bakımından aile ve çocukları sorumlu tutmaktaki amacın yaşam alanlarına gösterdikleri özenin ve ilginin artmasını teşvik etmek olduğu belirtiliyor. Böylece, “hem Balat’taki farklı topluluklar arasındaki sosyal kaynaşmanın artması hem de Balat sakinlerinin İstanbul kentinde olmalarına rağmen kendilerini daha çok evlerinde hissetmeleri” hedefleniyor

MeyveHane ekibi, projeyle ilgilenen herkesi 11 Şubat 2012 cumartesi günü saat 21:00-03:00 arasında düzenlenecek “Meyveli Krep Akşamı“na bekliyor. Projenin sunumunun, sergisinin ve ufak bir film gösteriminin yapılacağı akşamda semtin müzisyenleriyle eğlence ve müzik dolu bir akşam geçirileceği ve dileyenlerin projeye destek de olabileceği belirtiliyor.

MeyveHane projesi hakkında bilgi almak için [email protected] e-posta adresi ya da www.facebook.com/sebzesepeti grubu üzerinden iletişime geçebilirsiniz. Ayrıca aşağıdaki banka hesabı üzerinden destek verilebileceği bildiriliyor.

Banka: TEB, Şube: Altıntepe (267), IBAN: TR480003200000000042808067, Hesap Sahibi: Yeryüzü Derneği

(Yeşil Gazete)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.