Köşe Yazıları

Beşiktaş şampiyonluktan uzaklaşıyor

0

Şöyle bir haftasonu geçmiş: Uzun süredir ligi lider olarak götüren takım liderliği vermiş. Cuma günü maçını kazansa lider olacak takım bu fırsatı değerlendiremiyor. Liderin puan kaybettiği takım da Beşiktaş’ın üstünde. Bununla birlikte, üstüne üstük geleneksel olarak şampiyonluğa aday olan üç takımdan biri de, ki bu takım Beşiktaş’ın altında, maçını kaybediyor.

Haftasonu böyle geçiyor, Pazartesi günü, tüm bunları görmüş olan Beşiktaş maça çıkıyor. 7 haftadır puan alamayan, Trabzonspor’dan 7 gol yemiş bir takımla maç yapıyor Beşiktaş. Bir 7 daha. Beşiktaş’ın rakipleri de bu hafta toplam 7 puan kaybetmiş. Her şeyiyle mükemmel bir hafta olacakken, Beşiktaş lig sonuncusu takıma üstünlük kuramıyor. Son dakikalarda kuruyor ama hakem izin vermiyor, sonra hakemin hatasını telafi etme çabası da Guti tarafından tabelaya yansıtılamıyor. Beşiktaş yine ve yine puan kaybediyor.

Porto deplasmanında bir ara “kim orta sahadan gol atacak” yarışına dönüşmüş bir maç sonucunda 1 puan alan takım, lig sonuncusunu yenemeyerek 2 puanı kaptırıyor. Şampiyonluk da gidiyor. Beşiktaş 11 haftada 17 puan almış, 16 puan kaybetmiş durumda. 80 puan civarı bir şampiyonluk çizgisi olabileceğini düşünürsek, toplam kaybedilebilecek 22 puanın 16’sını kaybetmiş durumda Beşiktaş. Bunun yanında Trabzonspor henüz 7, Bursaspor 8 ve Kayserispor 9 puan kaybetmiş durumda henüz. Tek takımla yarışmaktan farklı olarak bu durumda Beşiktaş neredeyse her hafta ligin yarısının puan kaybetmesini bekleyecek. Tabii ki lig sonuncusuna puan vermek gibi adetleri devam ederse, bu beklenti gerçek olsa da bir sonuca varamayacak.

Maça gelirsek, aylardır hiçbir katkı yapamamış olan Nihat’ın ilk 11 olarak maça çıktığını ve yapılan 2 değişiklik sonucunda da sahaya Tabata ve Hilbert’in girdiğini söylemek yeterli olacaktır sanırım.

Haftaiçi bir kupa maçı, sonra da Ankara deplasmanı. Bakalım ne olacak?

Yeşil Gazete ve diğer yazılar için: http://www.urbarli.net

You may also like

Comments

Comments are closed.