Köşe Yazıları

Beşiktaş karlı haftadan zararlı çıktı

0

Bu hafta, maçtan önce bakıldığında, Beşiktaş için çok işlemli bir denklemin çözüleceği bir dönemeç olacak. Şöyle ki, Beşiktaş’ın puan sıralamasında üstünde olan takımlardan Trabzonspor ile Fenerbahçe birbirleriyle, Bursaspor, Galatasaray ile, Kayserispor ise Karabükspor ile oynayacaktı. İlk maçtan avantajlı bir skor geldi Beşiktaş için. Kayserispor berabera kalarak 2 puan bıraktı. Gerçi Bursaspor’un Galatasaray’ı yenmesi ile fikstür avantajının bir kısmı yitirildi. Bu maçtan sonra da, ya 3 puan ya da 4 puan daha yaklaşma şansı var Beşiktaş’ın yukarıdaki takımlara.

Bu durum böyle ama İBB’nin Beşiktaş için önemli bir takım olduğunu söylemek gerekir. Son 10 yılın tarihi yazıldığında, Beşiktaş kimseden çekmedi İBB’den çektiği kadar. Bu hafta maçın oynanacağı Olimpiyat’ta Beşiktaş’ın daha İBB’ye galibiyeti yok. Başka galibiyetleri var ama İBB’ye yok. Bu yüzden kimin kimle oynadığından önce, Beşiktaş’ın galip gelebilmesi önemli. Maç öncesi de Beşiktaş’ın havası gayet yerinde. Kupa ve lig maçlarından sonra herkesin ayrı bir yere koyduğu takım oldu Beşiktaş. Tek kayıp Ersan Gülüm. Kiralık oynadığı bir takımda bağlarını koparmak herhalde korkunç olmalı. Fakat, bu kötü olaydan da bir iyilik çıkacak gibi. Beşiktaşlı futbolcular maça “Geçmiş olsun Ersan Gülüm” t-shirtüyle çıktılar. Taraftar da destek oluyor Ersan’a. Böylece, sezon sonunda hangi takıma gideceği de kesinleşiyor gibi. Bu sakatlığın belki de tek iyi yönü bu. Bir başka tek iyi yönü olan figüre bakmak gerekirse, o da Olimpiyat Stadyumu. Öyle bir yer ki, gitmek sorun, gidince kalmak sorun, kalınca da dönmek sorun. Böyle olunca da, oraya giden kimse sessiz sessiz maç izlemek için gitmiyor o kadar yolu. Zaten oturup maç izlemek de mümkün değil üstün mühendislik hamlelerinden dolayı. Herkes ayakta, hoplaya zıplaya tezahurat ediyor.

İlk yarının özeti şu olabilir: Beşiktaş hücum etti ve korner attı. İBB, faul yaptı ve gol attı. Bunun yanında, Beşiktaş’ın 10 kişi kalması, doğru bir kart ile de olsa, biraz haksızlıktı. Belki de sadece Beşiktaş’ın 10 kişi kalması diyebiliriz…

İkinci yarı Beşiktaş için büyük bir test aslında. Eğer 14 puan geriden gelip şampiyonluk alabilecek gücü varsa; 10 kişi, 1 gol geriden de gelio maçı alabilmeli bir takım. Hem de her şey oturuyor. Bunun bilincinde maça başlayanlar, Beşiktaşlı taraftarlar oldu. Müthiş bir tezahuratla başladı maça Beşiktaş. Bununla birlikte top kayıpları ve organize olamama da ortada. Her şey 66. dakikaya kadar sürdü. Simao bu dakikada kendinden bekleneni yaptı ve YouTube’daki frikik gollerine bir tane daha ekledi.

Maçın sonuna doğru Beşiktaş’ın gücü yetmedi maçı kazanmaya. Israrlı ve sert faullere karşı hakemin duyarsız kalması ile, zaten 10 kişi olan takımın 45 dakika baskı kurması ve bunun getirdiği güç kaybı birleşince puan kaybı kaçınılmaz oldu. Üstüne üstlük hızlı bir atakta bir de gol atması İBB’nin Beşiktaş’ı bu verimli haftada eli boş bıraktı. En büyük eksiklik neydi diye sorarsak, bence sağ ve sol bekin değişmesi Beşiktaş’ın oyununu bozdu. İsmail ve Hilbert’in olmaması özellikle de sağ kanadı zayıflattı.

Yeşil Gazete ve diğer yazılar için: http://www.urbarli.net

You may also like

Comments

Comments are closed.