Köşe Yazıları

Beşiktaş kalan maçları oluşuma harcamalı

0

Beşiktaş, ikinci yarıya büyük umutlarla başladı. İlk hafta alınan galibiyet ve oynanan futbol da umutlara umut katıyordu. Fakat, tüm bunların devamı çok da umulan gibi gitmedi. Bucaspor maçından itibaren olanlar ortada.

Bu hafta da Beşiktaş puan kaybetti. Maçı kaybetti. Seyircisiz bir maçta oynamak her takım için zor ama Beşiktaş için çok zor gibi duruyor. Seyirciyle coşan bir takım Beşiktaş. Seyircinin yanında Quaresma ile Guti de yoktu Beşiktaş’ta. Maçın başında Quaresma’nın olmamasının olumlu olabileceğini düşünüyordum. Çok hırslı olduğu için çok top kullanan, bu yüzden de hücumda bazen şansların bitmesine neden oluyordu çünkü. Fakat, düşündüğüm gibi olmadı. Guti’nin olmaması ise her zaman bir sorun.

Beşiktaş’ın görünen sorunu hücumda bana kalırsa. Aslında neredeyse tüm görüş bildirenler aksini söylüyor, savunmanın sorunlu olduğunu söylüyor ama ben bu şekilde düşünmüyorum. Beşiktaş çok güçlü bir orta saha ile oynuyor. Tek forvetle oynadığı için (Nobre aradaki bağlantıları sağlayan hücuma dönük orta saha gibi oynuyor) beş orta saha oyuncusu ile oynuyor Beşiktaş. Kaliteli oyunculardan kurulduğunda bu beşli doğal olarak oyunu rakip savunmaya yıkabiliyorlar. Bu sene üstünlük kuramadıkları hiçbir takım olmadı. Mutlaka maçın bir bölümünü tek kale oynadı Beşiktaş fakat işte gol atmakta sorunlar her zaman oldu. Hücumda bu kadar yoğun güç sonucu gelemeyen gol de, savunmanın zayıflamasına ve yenilecek bir golün bile sorun yaratmasına neden oluyor. Beşiktaş bu sene ligde 32 gol atmış. Bu rakam çok az. Maç başına 1.5 gol düşüyor. Fakat yorumlara bakılırsa Beşiktaş’ın büyük bir hücum gücü var. Konuşulanla yaşanan birbirini tutmuyor. Beşiktaş şu anda Trabzonspor’un 15 puan gerisinde ama unutulmamalı ki arada 20 de averaj farkı var.

Durum böyleyken Beşiktaş’ın bu maça 1-0 geride başlaması zaten her işi karıştırmış oldu. Yıllar sonra Beşiktaş taraftarı Serdar Özkan’dan futbola dair güzel bir hareket gördü fakat Serdar rakip takımdaydı. Beşiktaş bu golün üstesinden gelemedi. Orta sahası oyunu yıktı rakip sahaya fakat gol gelmedi. Bu sene böyle çok maç yaşadı Beşiktaş. Burada sorun forvet sayısı ve tipi. Almeida’nın hedef santrafor olarak ve tek forvet olarak oynaması Beşiktaş’ı hücumda sıkıntıya sokuyor. Zaten orta saha rakibi hapsediyor, üstüne Beşiktaş oyuncuları da yığılıyor fakat tüm bu kalabalık içerisinde hedef tek oyuncu. Uzaktan çekilecek şutlar da Beşiktaş’ın çok tercih ettiği seçenek değil. Hedefi çoğaltmak gerek ve ne yazık ki bu arkada oynayan Nobre ile gerçekleşecek bir durum değil. Almeida’nın arkasında değil, yanında ya da önünde oynamalı bu kişi.

Tüm bunlar birleşince, Beşiktaş artık ligde çok gerilerde kaldı fakat bu sene iyi kullanılarak gidilirse çok yararlı olabilir. Daha Beşiktaş’ın önünde çok maç var. 13’te 13 gibi sloganlara girmeden fakat bunu hedefleyerek gitmeli Beşiktaş. İpin ucunu bırakmadan gitmeli. Bu kadar yıldız oyuncuyla Avrupa’nın dışında kalma ihtimali yaşamak korkunç bir durum olacaktır. Kupa ve Avrupa’da gelecek başarı da zaten ligin güçlü şekilde oynanmasından geçiyor. Taktik değişiklikler, seçenekler, oyuncular da denenerek yapılabilir bu.

http://www.urbarli.net

You may also like

Comments

Comments are closed.