Köşe Yazıları

Beşiktaş hücum mu oynuyor?

0

Maçtan önce Sinan Engin ile konuşan Ömer Güvenç, bu takımın hücum oynadığından bahsediyordu. Güya yöneticiler hücum oynayan bu takımın oyunundan memnunlarmış ama sonuçlardan değillermiş. Buna rağmen bu oyunda ısrar edilirse başarının geleceğine inanıyorlarmış.

Şimdi, maçın ilk yarısına bakınca, bu takım hücum mu oynuyor? Bir tane doğru düzgün pozisyon yok maçın bu bölümünde. Manisaspor’un da buna uyması ile korkunç bir ilk yarı izlettirdiler bize takımlar. Manisapor’un bir amacı var. Bir kere Beşiktaş ile oynuyorlar. Bu sadece bu bile bir amaç. Üstüneüstlük kazanırlarsa, Beşiktaş’ın üstüne çıkacaklar puan durumunda. Bu başma bir motivasyon kaynağı. Galibiyetle birlikte gelecek gelir falan filan da birleşince Manisaspor’un kazanmak için çok nedeni var. Buna rağmen, Beşiktaş’a karşı etkisiz oldular. Diğer taraftan oynamak için bir nedeni olmayan Beşiktaş’ın ise neden etkisiz kaldığı konusunda pek de fazla düşünmeye gerek yok.

Maçın Beşiktaş için belki de tek güzel konusu sol bek oynayan Doğukan Pala’nın varlığı. 1992 doğumlu bu oyuncu, 1985 doğumlu Yiğit İncedemir’e genç diyenler için herhalde çocuk sayılabilir. İlkokul’da sınıf maçlarında bize karşı oynayan Yiğit’in de şimdi Guti’ye karşı oynuyor olması kişisel olarak başka bir hikaye. Şunu söyleyebilirim ki, oyununu geliştirmiş… Şaka bir yana Doğukan’ın bu takımda oynuyor olması maçı izlemek için bir neden. Keşke Necip de oyunda olsa da, topu üç kere dürtmeden pas veremeyen Mehmet Aurelio yerine onu izleyebilsek. İsmail Köybaşı sakatlandıktan sonra, İbrahim Üzülmez’i tekrar takıma almak gibi bir hata yapmadığı ve Doğukan’ı oynattığı için sorumluları kutlamak gerek.

Oyuna dönersek, Beşiktaş hücum oynamıyor. Hücum edemiyor bile. Top Guti’ye geldiğinde, hücum oynayan bir takımda sağa sola koşan, ara pas bekleyen oyuncular olur. Beşiktaş’ta ise top gittiğinde kimseye pas vermemeyi seçmiş bir Bobo’dan başkası yok ilerde. Bobo’nun bu tavrı üzerine gidilmeli. Çok uygun pozisyonlarda bile pas vermiyor Bobo.

Sonuç olarak Beşiktaş’ın çok iyi bir kadrosu var. Bu kadronun bitmiş hali, Manisaspor’un bu formda ve kazanmak için inançlı kadrosunu dahi oynatmayabiliyor. Yetenek olarak baktığımızda zaten Türkiye’nin üzerinde bir kadrosu var Beşiktaş’ın. Fakat, bu oyun planıyla, gol atabilmesi çok zor. Hırslı oynadığında baskı kuran bir takım Beşiktaş ama o zaman bile gollerde sıkıntı çekiyor. Ceza sahasına iki tehdit sokmak şart.

http://www.urbarli.net

You may also like

Comments

Comments are closed.