Yeşillerden

Yeşiller/Sol Beylikdüzü Buluşması

0

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi, il ve ilçe örgütlerini oluşturmaya devam ediyor. Kuruluş toplantıları herkese açık konferanslar ile yapılıyor. YSGP, 17 Şubat Pazar günü Beylikdüzü’nde İstanbul Outlet Park salonunda gerçekleştirilen bir buluşma ile Beylikdüzü ilçe Yürütme Kurulunu belirledi. Buluşmada oluşturan çeşitlilik ve katılımın yüksek olması dikkat çekti.

YSGP Beylikdüzü buluşmasına katılanlar arasında ekolojistler, hayvan hakları savunucuları, vicdani retçiler, yerel örgütlerin ve sendika temsilcilerinin bir araya gelmesi, yeni bir siyaset düşüncesinin hayata geçirilmesi yolundaki beklentilerin hayal olmadığını bir kez daha gösterdi. Toplantı, Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi PM üyeleri Aydın Engin ve Ümit Şahin’in konuşmaları ile başladı.

AYDIN ENGİN: “EKOLOJİST TUTUM İLE SOL SİYASET BİR ARADA”

“Eşitlik, Özgürlük, Barış, Demokrasi, Ekoloji, Doğa ve hayvan hakları, Kimlik ve tanınma adaleti için; YENİ BİR SİYASET” başlıklı toplantıda ilk konuşmayı Aydın Engin yaptı.

Aydın Engin, Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi’nin şimdiye kadar Türkiye’de ve hatta dünyada denenmemiş olan ekolojist tutum ile sol siyasetin bir araya getirilmesi fikrinden ortaya çıktığını ve bunun da oldukça özgün bir durum olduğunu belirtti.  Engin daha sonra, Yeşiller ve Sol Gelecek Partisinin hangi ihtiyaçtan kaynaklandığı konusundaki düşüncelerini katılımcılarla paylaştı.

ÜMİT ŞAHİN: “EKOLOJİK MÜCADELE TEMEL ÖNEMDEDİR”

Ümit Şahin, şimdiye kadar bir çok siyasi parti ve çeşitli kuruluşlardaki ekoloji vurgusunun ana fikir olmaktan çok bir ek gibi algılandığını ve partilerin programlarındaki ekoloji taleplerinin en sona eklenmiş bir paragraftan öteye gitmediğini belirterek, Yeşiller ve Sol Gelecek Partisinin bu eksikliği gideren bir siyasi yapılanma olduğu konusundaki düşüncelerini aktardı.

GÖKKUŞAĞININ RENKLERİ GİBİ

Engin ve Şahin’in sunumları ardından, buluşmanın katılımcıları arasında yer alan çeşitli kişiler bireysel ve kurumunu temsilen konuşmalar yaptılar.

Hayvan hakları savunucusu Metin Kılıç, hayvan hakları savunuculuğunu siyasal bir zeminde yürütme koşullarının Yeşiller ve Sol Gelecek Partisinde bulunduğunu ifade ederek kendisinin bu parti içinde siyaset yapma gerekçelerini anlattı.
Avrupa Yeşiller hareketi içinde yer almış öğretim üyesi Rainer Bröemer, siyasete yeni bir soluk getireceğini belirttiği Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi ile ilgili düşüncelerini ifade etti.

Büyükçekmece Yerel Katılımı Destekleme Derneği üyesi Şeref Canbay, bölgedeki ekolojik sorunlar hakkında bilgi vererek YSGP’nin bu sorunları ifade edecek bir zemin olmasının önemini vurguladı.

Askeri Darbelerin Asker Muhalifleri Derneği (ADAM-DER) Yönetim Kurulu Üyesi Kazım Şaroğlu, askeri darbelerin asker mağdurları ile ilgili bilgi vererek darbe karşıtı çalışmaları konusunda destek talebinde bulundu ve YSGP’de bu konuda bulunan duyarlığın önemine değindi.

Taraf Gazetesi yazarı ve vicdani retçi Ali Fikri Işık, günümüz koşullarında vicdani retçi bir Kürt olmanın zorluklarını anlatarak, Yeşiller ve Sol Gelecek Partisinin, hiyerarşiyi reddeden yanı ile kendisine heyecan verdiğini anlattı.
Eğitim-Sen İstanbul 7 Nolu Şube Başkanı Emin Ekinci, emek hareketinin mücadelesinin geldiği yere vurgu yaptı. Emek hareketinde de yeni bir siyasetin gerekliliğine vurgu yapan Ekinci, bu nedenle yeni siyasete destek verdiklerini belirtti.

BEYLİKDÜZÜ İLÇE YÖNETİMİ OY BİRLİĞİYLE SEÇİLDİ

Daha sonra katılımcıların soruları ile devam eden buluşma toplantısı, Beylikdüzü İlçe Yürütme Kurulu listesinin oy birliği ile seçilmesiyle sona erdi.

Oldukça verimli, renkli ve üretken geçen toplantının sonucunda YSGP Beylikdüzü İlçe Yürütme Kurulu şu isimlerden oluştu:

Füsun Oğuz (Eş sözcü)
Metin Kılıç (Eş sözcü-Hayvan hakları savunucusu)
Nihal İriz
Eylem Turcu
Fatmagül Durmuş
Celal Işık
M. Bahrı Sarıhan
İlhami Tağı
Semih Akyazı

Ayrıca İlçe Yürütme Kurulunda fahri üyelere de yer verildi.

Haber: Naci Sönmez

(Yeşil Gazete)

More in Yeşillerden

You may also like

Comments

Comments are closed.