Editörün SeçtikleriEğitimLGBTİ+Manşet

Tekirdağ’da müfettişler gökkuşağı denetiminde

0

Haber: Serap CÖMERTOĞLU İŞCAN

*

LGBTİ+‘ların sembol olarak kullandığı gökkuşağı renklerine ilişkin Tekirdağ’daki okullarda, müfettişler denetim yaparak, gökkuşağı renklerinin kullanılmamasına yönelik uyarılarda bulunuyor. Durama tepki gösteren öğretmenler ve veliler ise öğrencilerin resimlerinde doğada yer alan gökkuşağı renklerini kullanmaktan korkacağını belirterek, durumun eğitim öğretimi bozacağına dikkat çekiyor.

İstanbul’un, Silivri Kavaklı İlköğretim Okulu’nda öğrencileriyle LGBTİ+’larla özdeşleşen gökkuşağı bayrağı önünde fotoğraf çektiren sınıf öğretmeni Ahter Nur’un açığa alınmasının ardından, Tekirdağ’daki okullarda gökkuşağı denetimi başladı.

Tekirdağ Valiliği tarafından görevlendirilen müfettişlerin, okullarda birtakım incelemeler yaptığı, gökkuşağı renklerinin olmamasına ilişkin uyarılarda bulunulduğu kaydedildi.

Eğitim Sen Tekirdağ Şube Başkanı Kamil Sarı

Gökkuşağı renkleri üzerinden sistematik bir nefret politikası üretilmek istendiğini dile getiren Eğitim Sen Tekirdağ Şube Başkanı Kamil Sarı, okul içerisinde iş barışının bozulacağını, eğitim öğretimin olumsuz yönde etkileneceğini vurguluyor.

Müfettişlerin yazılı değil, sözlü talimat doğrultusunda, gökkuşağı incelemesinde bulunduğunu aktaran Sarı, incelemeyi sendika olarak doğru bulmadıklarını söylüyor.

‘Öğrenciler resimlerinde dahi gökkuşağını kullanmaya korkar olacaklar’

Onarılamaz sonuçlara yol açılacağına değinen Sarı, şunları paylaşıyor:

“Artık öğrenciler sınıfta resimlerinde dahi gökkuşağını kullanmaya korkar olacaklar. Bu bir baskı unsurudur. Aynı durumu İzmir Marşı‘nda da yaşadık. Muhalif bir parti seçim çalışmasında kullandığı için, artık okulların bayram kutlama etkinliklerinde kullanılmasına dahi müdahale ediliyor. Bir nevi bu uygulamalar açık olarak mobbingdir.”

Tekirdağ’da görev yapan bir sınıf öğretmeni ise renkler ve çocuklar üzerinden politikleşmenin, nefret söylemi oluşturmanın toplumun geleceği açısından endişe verici olduğunu belirtiyor.

Doğada var olan renklerin eğitim öğretim alanlarında politize edilmesinin geri dönüşü olmayan toplumsal hasarlara neden olabileceğine dikkat çekiliyor.

‘Tekirdağ’daki okullar yetersizken, gökkuşağına takılınması çok ironik’

İsmini vermek istemeyen bir veli ise söz konusu denetime tepki göstererek, şunları kaydediyor:

“Tekirdağ’daki okullar yetersiz ve eğitim alanında birçok eksik varken, gökkuşağına takılınması çok ironik. Tekirdağ Valiliği gökkuşağı renklerinden önce eksik derslik ve okulların tamamlanmasıyla ilgilenmeli. Çocuklar yetersiz koşullarda eğitim almaya çalışıyor. Doğanın temelinde yer alan renkleri belli bir kesim sembol edindiği için okullarda uyarılarla yasaklanması endişe verici.”

You may also like

Comments

Comments are closed.