Köşe Yazıları

“2 Yetmez bize”

0

Beşiktaş çok uzun süre sonra hafta içinde futboldan çok basketbolun konuşulduğu bir maça çıktı. Özellikle, Beşiktaş’ın bu kadar ligde gerilerde kaldığını düşünürsek, hem havanın hem de gidişatın hiç bunu yansıtmadığını da söyleyebiliriz. Takımın oynadığı hücum futbolu, kadro zenginliği bazı şeylerin üstünü örtüyor diyebiliriz. Taraftar keyif aldığı sürece sorun yok da diyebiliriz aslında. Bu hafta da, Beşiktaş taraftarı Allen Iverson’un takıma gelişi ile kendinden geçti. Bu transferin futbol karşılığı (güncel için söylemiyorum, futbol tarihi açısından da bakmak gerek) kim olabilir ki? Iverson’u Türkiye’de izleyebilir miyiz acaba diye milli maç beklemekten, Beşiktaş forması giyerken fotoğraflarını görmeye kadar geldik. Beşiktaş taraftarı da, televizyon Guti’nin ısınmasını gösterirken, “Oley Oley Allen Iverson, Beşiktaş’ın çocuğu Allen Iverson” diye tempo tutuyordu. Sırf bu sahne bile rüya gibi.

Bu görüntüden devam edersek, Guti’nin 5. Dakikada verdiği mükemmel pasın sonunda İbrahim Üzülmez’in, Sergen’i utandıracak ortasıyla gol geldi. Maçın başlamasından ve Sivasspor’un genel durumuna baktığımızda zaten maçın bir golde kalmayacağı belliydi. O golün de Necip tarafından gelmesi güzeldi. Onur bu maçta yerini Tabata’ya bırakmıştı. Tabata, Onur’dan fazla bir hareket yapmadı, bir önceki maçla karşılaştırırsak…

Necip, Sivasspor’un golünde de güzel bir asist yaptı aslında. Herhalde o an sahada olan ve o hatayı yaptıktan sonra tepki görmeyecek üç oyuncudan biriydi Necip. Diğerleri kim dersek, Guti ve belki de Bobo. Guti, yerini Türkiyeli muadili olan Yusuf’a bırakırken de stadın alkıştan yıkılması bunun göstergesi olabilir. Bobo da, 200. Beşiktaş maçında alkışlarla çıktı. Taraftarın üç gözdesi de alkışlarla onurlandırıldı.

93. dakikada ise Sivasspor kendi çabasıyla çok uygun bir pozisyon buldu. Ilk önce direk, sonra da oyuncunun maharetiyle Beşiktaş üç puanı olabildi. Maçın tek golle bitmeyeceği belliydi ama Beşiktaş ikinci golü atmasına rağmen yine de rahatça maçı kazanamadı. Meğerse ilk yarıda taraftarın “2 Yetmez bize            “ diye bağırmasında bir gerçeklik payı varmış. 2 gol, rahat rahat maçı bitirmeye bile yetmiyor şu anda Beşiktaş için. Karşısındaki takım Sivasspor olsa dahi. Haftaiçi Mersinspor’u rahatça yenemeyen takımın, Porto için neler yapabileceğini düşünmek dahi istemiyorum.

Son olarak, Fatih Tekke ile Topga Özkalfa arasında daha önceden kalan bir problem olabilir. Özellikle ona yönelik pozisyonların hepsinde rakibi lehine karar verdi Özkalfa. Bunun dışında maçta her şey doğaldı; Beşiktaş dışında… Bir de Hilbert ne zaman hücumda olumlu bir iş yapacak?

Yeşil Gazete ve diğer yazılar için: http://www.urbarli.net

You may also like

Comments

Comments are closed.