İklim KriziManşet

Çin’de sellerin ardından hortum felaketi: En az beş ölü

0
Çin

Çin‘in güneyindeki 19 milyon nüfuslu Guangzhou kentinde Cumartesi günü (27 Nisan’da) şiddetli bir hortum meydana geldi, afet sonucunda en az beş kişi hayatını kaybetti ve 33 kişi yaralandı.

CNN’in aktardığına göre bölgede 141 fabrika binası hasar gördü ancak konut yapılarının çökmediği belirtildi. Hortumun şiddeti, beş seviyeli kasırga ölçeğinde üç olarak değerlendirildi.

Hong Kong’a 130 kilometre mesafede bulunan Guangzhou’daki hortum, bölgede günler süren yoğun yağışların ardından geldi. Güney Çin, son dönemde şiddetli yağışlarla mücadele ediyor; bu durum, yüz binlerce kişinin tahliye edilmesine ve ciddi sel felaketlerine yol açıyor. Özellikle Guangdong eyaleti, Çin’in ekonomik güç merkezlerinden biri olarak bilinirken, bu afetlerle büyük zarar gördü.

Çin’in Guangdong eyaletinde tarihi sel felaketi yaşanıyor
Asya’da El Niño etkisiyle sıcaklık rekorları kırılıyor

Çin

Çin Meteoroloji Ajansı, ay sonuna kadar sürecek şiddetli yağmur ve kuvvetli fırtınaların devam edeceği konusunda uyarılarda bulunuyor.

Bir hafta önce, Guangzhou’nun da bağlı olduğu Guangdong eyaleti genelinde ‘tarihi’ olarak nitelendirilen sel felaketleri gerçekleşmişti. Yoğun yağışlar, on binlerce insanın tahliye edilmesine neden oldu ve Bei Nehri‘nin 50 yılın en yüksek su seviyesine ulaşması bekleniyordu. Sel, 82 binden fazla kişinin tahliye edilmesine ve büyük miktarda altyapının zarar görmesine yol açmıştı.

More in İklim Krizi

You may also like

Comments

Comments are closed.