Haber HattıManşet

Roman Entegrasyon Ödülü “Sulukule Çocuk Sanat Atölyesi”nin

0
Funda Oral ödülü AB Komisyonu Genişleme ve Komşuluk Politikası'ndan sorumlu Komiseri Stephan Füle'nin elinden aldı

Avrupa Komisyonu’nun ilk kez Batı Balkan ve Türkiye’de Romanların entegrasyonu için çalışan sivil toplum örgütlerine verdiği Roman Entegrasyon Ödülü’nü Türkiye’den Sulukule Çocuk Sanat Atölyesi aldı.

Funda Oral ödülü AB Komisyonu Genişleme ve Komşuluk Politikası'ndan sorumlu Komiseri Stephan Füle'nin elinden aldı

Funda Oral ödülü AB Komisyonu Genişleme ve Komşuluk Politikası’ndan sorumlu Komiseri Stephan Füle’nin elinden aldı

Bianet’den Nilay Vardar’ın haberine göre Sulukule Çocuk Sanat Atölyesi, kentsel dönüşüm altında 2009’da yıkılan 500 yıllık Roman mahallesi Sulukule’de yaşayan çocukların ailelerinden miras müziklerini devam ettirebilmeleri için kurulmuştu.

Avrupa Komisyonu Genişlemeden Sorumlu Genel Müdürlüğü, ilk kez bu yıl, AB’ye aday ülkeler Kosova, Makedonya, Karadağ, Arnavutluk, Bosna Hersek, Sırbistan ve Türkiye’de sivil toplum örgütlerinin Romanlarla ilgili çalışmalarını desteklemek için ödül veriyor.

Ödül düzenlenmesi kararı Nisan 2014’teki Roman Zirvesi’nde alınmıştı. Yedi ülkeden 21 adayın katıldığı yarışmada, her ülkeden bir örgüte ödül verildi. Ödül alanlara çalışmalarını geliştirilmeleri için 14 bin Euro’luk para ödülü verildi.

Brüksel’de Avrupa Komisyonu’nda yapılan törende ödülü AB Komisyonu Genişleme ve Komşuluk Politikası’ndan sorumlu Komiseri Stephan Füle’den alan Sulukule Çocuk Sanat Atölyesi’nden Funda Oral yaptığı konuşmada; “Sulukule binlerce yıldır dans ve müzik kültürüyle tanınıyor Sulukule’nin yıkımını engelleyemedik ama çok yetenekli çocukların müziklerini yapmalarını canlı tutmayı başardık. Bazen ümidimizi kaybediyoruz ama mücadele etmeye devam diyoruz. Bu ödül sayesinde orkestra çalışmasına devam edeceğiz. Ancak Türkiye’deki inşaat sektörüne bağlı ekonomi nedeniyle çok sayıda Roman mahallesi tıpkı Sulukule gibi yıkılma riski taşıyor.” diye konuştu.

(Bianet)

More in Haber Hattı

You may also like

Comments

Comments are closed.