Yeni Instagram çılgınlığı, su samurlarının hayatını tehdit ediyor

Endonezya ve Japonya’da, Instagram kullanıcılarının beslediği su samurlarıyla fotoğraf çektirme çılgınlığı yüzünden yavrular çalınıyor, anneleri öldürülüyor, su samurları evlere ve kafelere hapsediliyor.

Endonezya ve Japonya’daki Instagram kullanıcılarının su samuru çılgınlığı,  hayvanların evlere ve kafelere hapsedilmesine neden oluyor. Araştırmacılar, bu trendin su samurlarının avlanmasına neden olduğunu ve türün devamlılığına büyük zarar verdiğini söylüyor.

Independent Türkçe’de yer alan habere göre, evcil hayvan olarak baktıkları su samurlarının fotoğraflarını paylaşan sosyal medya fenomenleri, Asya’nın birçok bölgesinde kısmen suda yaşayan türün doğal ortamından ayrılmasına sebep oluyor.

Japonya’da açılan ve giderek yaygınlaşan su samuru kafelerine giden müşteriler bu hayvanlarla oynuyor ve hatta satın alıp evlerine götürüyor. Yürütülen gizli soruşturmalar sonucunda, yasadışı su samuru ticareti yapan yüz binlerce üyeye sahip Facebook grupları bulundu.

Soruşturmalardan birini yürüten Dünya Hayvanları Koruma (WAP) kuruluşuna göre; vahşi yavruları doğadan çalan, yavruları yakalamak için ebeveynlerini öldüren organize çiftçilerin ve avcıların müşterileri, Facebook gruplarındaki çoğunluğu oluşturuyor. Araştırmacılar, su samuru nüfusunun kaçak avlanma yüzünden azaldığını belirtiyor.

Buna göre hayvanların bazıları, doğal ışığın ve hatta suyun bile olmadığı ortamlarda tutuluyor. Görgü tanıkları, birçok su samurunun kendi pençelerini ısırdığını ve başka travma belirtileri gösterdiğini bildirdi.

Hayvan hakları savunucusu Cassandra Koenen konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı: “Sevimli olması vahşi bir hayvanı eve götürebileceğiniz anlamına gelmez. Ne yazık ki, birçok insanın sosyal medyadan etkilenmesiyle bu düşüncenin terk edildiği görülüyor. Ancak su samurlarının doğada sahip olacağı şeyleri insanların evde sağlaması imkansız.”

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İklim örgütlerinden Türkiye’nin 2024 karnesi: Yetersiz ve çelişkilerle dolu

Sivil toplum örgütlerinin hazırladığı raporda, Türkiye’nin yenilenebilir enerji enerjisi kapasitesini artırma hedefi olumlu bulunurken, nükleer bağımlılığı ve kömürden çıkış projeksiyonu olmaması eleştiriliyor.

Kanal İstanbul için rezerv alan ve imar planlarına yargı engeli

İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin alınan rezerv alan ilanı ve 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planı değişikliği kararlarını hukuka aykırı bularak iptal etti.

Ağva plajına mahmuz darbesi

Devlet Su İşleri’nin Ağva Plajı’na yapmayı planladığı mahmuz projesi...

Pirosmani: Bir sanatçı ardında ne bırakır?

Gürcü tiyatro topluluğu The Wandering Moon Theatre’ın ikinci yapımı...

Batı Karadeniz Çevre Gönüllüleri Platformu kuruldu

Mavera Maden şirketi tarafından Devrek, Akçakoca, Alaplı’nın Fındıklı, Belen,...

EN ÇOK OKUNANLAR