Doğa MücadelesiManşet

Üsküdar Belediye Başkanı’ndan Validebağ’a moloz açıklaması: Halkımızın talebi

0

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Validebağ Korusu’na giren iş makineleriyle ilgili açıklama yaptı. Türkmen, “Yapılan çalışma; betonlaşan, yürümeyi imkansız kılan yolun doğal toprakla düzenlenmesidir, halkımızın talebidir” dedi.

İstanbul‘da Üsküdar Belediyesi, birinci derece doğal sit alanı olan Validebağ Korusu‘na şafak saatlerinde iş makineleriyle girerek moloz ve kum dökmeye başlamıştı. Korunun imara açılma ısrarına karşı nöbet tutan Validebağ gönüllülerinin çektiği görüntülerin tepki çekmesi üzerine Türkmen sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak, yapılan çalışmanın halkın talebi olduğunu söyledi:

“Koru’nun içinde çocuklar koşsun, insanlarımız spor yapsın, sabahları gelinsin, yürünsün istiyoruz. Yapılan çalışma; betonlaşan, yürümeyi imkansız kılan yolun doğal toprakla düzenlenmesidir, halkımızın talebidir. Daha önce defalarca duyurduk, kamuoyuna saygıyla yine duyuruyoruz”

Konuyla ilgili Üsküdar Belediyesi‘nden yapılan açıklamada da “Validebağ Korusu halkındır. Sadece bizim olsun kimse gelmesin diyen küçük bir grubun algı operasyonuna kurban edilemez, etmeyeceğiz dendi.

Üç ayrı yürütmeyi durdurma kararı bulunuyor

Koruya yapılmak istenen Bakım ve Rehabilitasyon Projesi‘ne korunun ekosistemine zarar vereceği gerekçesiyle karşı çıkan halk uzun süredir nöbet tutuyor..

İstanbul 6’ncı Bölge İdare Mahkemesi, daha önce korunun millet bahçesi yapılmasını uygun bulan koruma kurullarına karşı 2018 yılında açılan davada, 1/5000 Ölçekli Koruma Amaçlı İmar Planı’nın (KANİP) iptali için açılan davada ve projenin ihalesine karşı açılan davada yürütmeyi durdurma kararı vermişti.

Projeye karşı üç yürütmeyi durdurma kararı olmasına rağmen iş makineleri projede de yer alan yürüyüş yolunu yapmak için daha önce 2 Eylül tarihinde koru içerisine girmiş ve kum dökmüştü. İş makineleri nöbetçiler tarafından engellenmişti.

 

You may also like

Comments

Comments are closed.