Doğa MücadelesiManşet

Validebağ Korusu nöbetinde üçüncü gün: Çalışmalara yarın başlanacak

0

Üsküdar’da yer alan Validebağ Korusu’nda yapılmak istenen Validebağ Bakım ve Rehabilitasyon Projesi‘ne karşı çıkan halkın başlattığı nöbet üçüncü gününe girdi.

Validebağ Korusu’ndaki nöbet için sabah 05.30’tan itibaren alanda beklediklerini aktaran Süreyya Feral Tercan, “Kaç yaşında insanlarız. Bize yaptıkları bu eziyet affedilebilir gibi değil” ifadelerini kullandı.

‘Çalışmalara yarın başlanacak’

Öğlen saatlerinde Kaymakam ve Emniyet Müdürü’nün de 12 kişilik bir heyetle Koru Camii önünde toplandığı bilgisini paylaşan Tercan, “Yarın çalışmalara başlanacağı duyumunu aldık. Oradaki konuşmaları duyan arkadaşlarımız kolluk kuvvetlerinin hangi kapıda kaç metre arayla durulacağının konuşulduğunu söyledi” dedi.

Şu anda da birçok sivil polisin ve çevik kuvvet personelinin alanda bulunduğunu aktaran Tercan, “Birbirimizi tanıdığımız için şu ana kadar bir sorun yaşamadık. Biz buranın yerel halkıyız. Bizden zarar gelmeyeceğini onlar da biliyor” ifadelerini kullandı.

‘Sokağa atılan bir para’

Projenin taşıyıcı firması daha sonra ortakların ayrılmasıyla Bitki Dünyası olan Büyük Çamlıca Fidanlığı. Projeyle birlikte korudaki 577 metre kare alanın betonlaşması öngörülüyor. Ayrıca 88 dönümlük alana saha çimi döşenmesi planlanıyor.

120 bin TL sermayeli bir firmaya 50 milyon TL’lik bir iş verildiğini belirten Tercan, “Türkiye’de insanlar açta açıktayken 50 milyonun burayı gömülmesine kimsenin aklı almıyor. Sokağa atılmış bir para” tepkisini gösterdi.

You may also like

Comments

Comments are closed.