31 Mart yerel seçimleriManşetTürkiye

Validebağ Savunması: Siz giderken ağaçlar size selam duracak demiştik!

0

31 Mart yerel seçimlerinde, İstanbul’da el değiştiren ilçe belediyelerinden biri de, muhafazakar kimliğiyle bilinen Üsküdar oldu. İstanbul’un en eski ilçelerinden olan Üsküdar’da, iki dönem belediye başkanlığını yürüten AKP‘li Hilmi Türkmen yarışı kaybetti, ilçenin yeni Belediye Başkanı CHP’in genç kadın adayı; gemi mühendisi, Haliç Tersanesi‘nin bağlı olduğu Şehir Hatları’nın Genel Müdürü Sinem Dedetaş oldu.

Üsküdar’daki Validebağ Korusu, uzun yıllardır Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İstanbul Valiliği ile birlikte AKP’li Türkmen tarafından, imar planları değiştirilip koru statüsünden çıkarılarak millet bahçesi yapılmak isteniyordu.

Ekoloji aktivistleri ve bölge halkı ise nöbetler tutarak, davalar açarak ve art arda kazanarak koruyu bugüne dek korumayı başarmıştı.

Validebağ davası görüldü: Koru kazandı
Validebağ Korusu’nda millet bahçesi yapmak isteyen Bakanlığın istinaf talebi reddedildi
Validebağ’da belediyenin ihalesine iptal kararı
Validebağ Korusu’na belediye baskını: Direnişçilere ve otlara saldırdılar
‣ Validebağ Nöbeti 100 günü geride bıraktı

Validebağ Savunması, seçimin sonuçlarının belirlenmesinin ardından sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, “Siz giderken Validebağ’ın ağaçları size selam duracak demiştik. Görev süresi boyunca Validebağ Korusu’nu hedef alan; ağacına, çiçeğine, böceğine düşman Hilmi Türkmen, Üsküdar Belediye Başkanlığı’nı kaybetti” dedi.

Yerel seçimlerde yine CHP’nin adayı Mesut Kösedağı‘nın kazandığı Kadıköy Belediyesi de sosyal medya hesabından Üsküdar Belediyesi‘ni etiketlendi ve  “Validebağ’da buluşuyor muyuz?” diye soruldu.

You may also like

Comments

Comments are closed.