Uncategorized

Tarlataban’dan Gezi bostancılarına davet var!

0

Boğaziçi’nde doğayla dost tarım için iki yıldır harıl harıl çalışan ‘Tarlataban’ kolektifi, Boğaziçi’ndeki tarlayı ve serayı Gezi bostancılarına açıyor.Bahar yaklaşırken fidelerini çimlendirecek sıcak bir yeri olmayan bostancılar, Tarlataban’ın serasını kullanabilecek.

1904018_818153014868163_2056949800_n

“Hem tanışalım hem paylaşalım”

Davet metni şöyle:
“Tarlataban’ın iki yıldır hayalini kurduğu kent bostanları Gezi’den bu yana birer ikişer doğarken, yeni bostancı kardeşlerimizle hala tanışamamış olmamız içimize dert olmuştu. Ancak bu derdi aşmanın bir yolunu bulduk. Bizim elimizde binlerce fide yetiştirebileceğimiz kocaman bir sera var. Atalık tohumlarını bahar döneminde çimlendirecek yeri olmayan seracılarla bu yeri paylaşma istiyoruz. Tohumları getirin bostanları yeşillendirelim hep beraber. “

1964865_818150214868443_1195396587_n

Martta fideleme başlayacak 

Kolektiften Çiğdem Artık, Boğaziçi’deki tarlanın içinde bulunan 250 metrekarelik seranın fideleme işlemi için yeterli büyüklüğe sahip olduğunu söylüyor. “Kuzguncuk ve Üsküdar’daki bostanları biliyoruz. Kurulan işgal evlerinden de gerilla bahçecilik yapılmaya başlandı. Bizimle beraber şu anda dört beş tane bostan var yani, hepsini davet ediyoruz.” diyor Çiğdem.

Okulun kendilerine sağladığı seranın sıcaklığını ayarlamakla uğraşıyorlar bugünlerde. Mart ortasında fideleme başlayacak. Tohumları olanların şimdiden getirmesinin iyi olacağını belirtiyor.

Tarlataban’daki meyve ve sebzeler

Tarlataban tarlasında şu anda bakla ve marul pazı gibi yeşillikler var. Yazın domates, biber, mısır, patlıcani balkabağı gibi mevsimlik meyve sebze ekiliyor. Bu seneden itibaren civanperçemi gibi şifalı bitkileri de ekmeye başlayacaklar.

TARAL

Kolektif her Pazar Boğaziçi’ndeki alanlarında buluşuyor.

Adres şöyle:

Hisarüstü’nden Gelecekler için:
Okulun içinden Bebek’e inen yolda Hülya Atölyesini geçtikten sonra ilk sola virajı dönerken sağda bir demir kapı ve ardında bir patika var. Bu patikayı takip ederseniz sonunda kendinizi tarlada bulursunuz.

Bebek’ten Gelecekler için:
Okulun giriş kapısının 10-15mt. gerisinde (Ortaköy’e doğru) garaj kapısı gibi bir kapı var, buradan içeri girip yukarı doğru yürümeniz gerekiyor. Sağınızda bir apartman olacak, onu geçin, yürümeye devam edin. Ağaç dallarının arasından ağaçlık alana doğru giden bir yol ve o yolun sonunda demir bir kapı var. Bu kapıdan girdiğinizde tarladasınız.

(Yeşil Gazete)

You may also like

Comments

Comments are closed.