ManşetSivil ToplumTarım-Gıda

Piyalepaşa Bostanı Dayanışması: Bostan, ailesiyle yaşasın

0

Video: Hakan TOSUN
*

Piyalepaşa Bostanı Dayanışması tarihi Piyalepaşa Camii Bostanı‘nın önündeki tehlikelere karşı 29 Ocak’ta bostanda protesto gerçekleştirdi.

Tarihi Piyalepaşa Camii Bostanı’nın Türkiye’de kültür varlığı olarak tescil edilmiş tek bostan olduğunu hatırlatan Piyalepaşa Bostanı Dayanışması tarafından yapılan eylemde alanın parçalanarak oluşturulan bu sistemin, niyetten bağımsız bir hobi bahçesine dönüştürülme tehlikesi olduğuna dikkat çekildi. Dayanışmanın bostana ilişkin talebi ise şu sözlerle dile getirildi:

“Biz bu konuda çabamızı sürdürmeye devam edeceğiz. Bu düzenleme projesine karşı olmadığımızı beyan ediyoruz ama buradaki temel meselemiz buranın gıda üretim alanı olarak korunması ve bostancı ailenin de varlığını devam ettirmesi.”

Piyalepaşa Bostanı’nda Dayanışma’ya destek olmak ve bostanın korunması yönündeki taleplerini dile getirmek üzere eyleme katılan vatandaşlar bölgenin 16. yüzyıla uzanan tarihine işaret etti.

Dayanışma destekçileri bostanın kapalı kapılar ardında yürütülen bir anlayışla dönüştürülmesine ve akıbeti belirsiz bir sürecin içine sokulmasına izin vermeyeceklerini aktardı.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.