TürkiyeManşet

Canan Kaftancıoğlu hakkında 10.5 yıl hapis istemeyle düzenlenen iddianame kabul edildi

0
İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında “Suç işlemeye tahrik”, “Suçu ve suçluyu övmek” suçlamasıyla hazırladığı iddianame kabul edildi.

Kaftancıoğlu, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun‘un Kuzguncuk’taki evinin fotoğraflanması olayında CHP Üsküdar İlçe Başkanı Suat Özçağdaş’ı “azmettirme”,  “Suç işlemeye tahrik”, “Suçu ve suçluyu övmek” suçlamasıyla 9 aydan 10.5 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanacak.

Canan Kaftancıoğlu’nun yargılanmasına Anadolu 13. Asliye Ceza Mahkemesi’nde 21 Mayıs’ta başlanacak.

 Hakkında “özel hayatın gizliliği ihlal etmek” suçlamasıyla geçen haftalarda dava açılan CHP Üsküdar İlçe Başkanı Suat Özçağdaş, ifadesinde il başkanının talimatıyla eylemi gerçekleştirdiğini bildirmişti.

Ne olmuştu?

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un Kuzguncuk’taki evinin arkasında bulunan Boğaziçi Öngörünüm Bölgesi’ndeki Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne ait araziye yaptığı kaçak inşaat, CHP İlçe Başkanı Suat Özçağdaş tarafından fotoğraflanmış ve yıkım yapılmıştı. İBB’nin yıkım haberlerinde Fahrettin Altun’un evinin adresi ve resminin kullanıldığı gerekçesiyle Özçağdaş hakkında başlatılan soruşturmaya daha sonra Kaftancıoğlu da dahil edildi. 

Soruşturma kapsamında Kaftancıoğlu hakkında daha önce de aynı suçlamayla ilgili takipsizlik kararı verildi ve İl Başkanı’nın sosyal medya paylaşımları ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilerek kovuşturmaya gerek duyulmadığı açıklandı. 

Altun’un avukatının itirazı üzerine İstanbul Anadolu Adliyesi 8. Sulh Ceza Hakimliği‘nce, “Canan Kaftancıoğlu hakkında yargılama yapılması için yeterli şüphe ve delillerin bulunması nedeniyle özel hayatın gizliliğini ihlal suçundan azmettirici olup olmadığı, diğer suçları işleyip işlemediği hususunda takdir ve değerlendirme yetkili mahkeme tarafından yapılması gerekir” gerekçesiyle takipsizlik kararı kaldırıldı.  İstanbul Anadolu 8. Sulh Ceza Hakimliği, soruşturma dosyasının yeniden soruşturma savcılığına gönderilmesine karar verdi. İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı da Kaftancıoğlu hakkında iddianame düzenledi.

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.