TürkiyeManşet

Canan Kaftancıoğlu hakkında altı yıla kadar hapis istemiyle yeni iddianame

0

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un evinin fotoğraflarının çekilmesine ilişkin yeni bir iddianame düzenlendi.

DHA’nın aktardığına göre iddianamede, Kaftancıoğlu’nun “özel hayatın gizliliğini ihlal etmeye azmettirme” iddiasıyla 2 yıldan 6 yıla kadar hapsi talep ediliyor.

Daha önce de Altun’a ait Kuzguncuk’taki evin kaçak olduğu iddia edilen bölümlerinin fotoğraflanması olayında Kaftancıoğlu ‘suç işlemeye tahrik’ ve ‘suçu ve suçluyu övmek’le suçlanarak hakkında 9 aydan 10,5 yıla kadar hapis istemiyle sunulan iddianame kabul edilmişti.

Ne olmuştu?

Suat Özçağdaş hakkında, Altun’un oturduğu evin ve yanında bulunan arazinin fotoğraflarını çektiği iddiası ile “Özel hayatın gizliliğini ihlal etme” suçundan soruşturma başlatılmıştı.

Soruşturma sonrası sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Canan Kaftancıoğlu, Özçağdaş’ın partinin talimatıyla hareket ettiğini, söz konusu yerde herhangi bir yapılaşma olup olmadığının tespiti için oraya gittiğini ifade etti.

Altun’un avukatının şikayeti üzerine Kaftancıoğlu hakkında, “Suçu ve suçluyu övme”, “Suç işlemeye tahrik” ve “Özel hayatın gizliliğini ihlale azmettirme” suçlarından soruşturma başlatılmış, Kaftancıoğlu, soruşturma kapsamında ifadeye davet edildi.

Kaftancıoğlu’nun ifadesini alan savcılık, Kaftancıoğlu’nun Özçağdaş’ı soruşturmaya konu suça azmettirdiğine ilişkin delil olmadığını gerekçe göstererek takipsizlik kararı verdi ancak Altun’un Avukatı Sezgin Tunç, takipsizlik kararına itiraz etmesi üzerine, takipsizlik kararı kaldırıldı. 

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.