Spor

Şampiyonlar Ligi’nde kuralar çekildi: Barcelona-Real Madrid yolda…

0

Dünyanın beklediği eşleşme yarı finale kaldı. Real Madrid, Tottenham’ı; Barcelona ise Lucescu’nun takımını elemesi durumunda iki İspanyol devi yarı finalde birbirine rakip olacak.

Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek ve yarı final eşleşmeleri belli oldu. Lucescu’nun çalıştırdığı Shakhtar Donetsk, İspanyol devi Barcelona ile eşleşti. İki İngiliz ekibi Chelsea ile Manchester United eşleşmesi dikkat çekerken Real Madrid tarihinde ilk kez çeyrek finale çıkan Tottenham ile karşılaşacak.

İşte çeyrek final eşleşmeleri

Real Madrid – Tottenham
Chelsea – Manchester United
Barcelona – Shakhtar Donetsk
Inter – Schalke

Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde ilk maçlar 5-6 Nisan, rövanşlar ise 12-13 Nisan tarihlerinde oynanacak.

Yarı final eşleşmeleri

Inter – Schalke 04 / Chelsea – Manchester United
Real Madrid – Tottenham Hotspur / Barcelona – Shakhtar Donetsk

Yarı finalde ilk maçlar 26-27 Nisan, rövanş maçları ise 3-4 Mayıs’ta oynanacak. Şampiyonlar Ligi Finali ise 28 Mayıs tarihinde Londra’daki Wembley Stadyumu’nda oynanacak.

18 GÜNDE 4 “EL CLASİCO” İHTİMALİ

Avrupa Şampiyonlar Ligi çeyrek ve yarı final kuralarının çekilmesiyle 18 gün içinde 4 kez Barcelona-Real Madrid maçı (El Clasico) oynanma ihtimali ortaya çıktı.

Kurada çeyrek finalde Real Madrid-Tottenham, Barcelona-Shakhtar Donetsk ile eşleşti. Bu eşleşmelerde tur atlayan takımlar yarı finalde karşılaşacak. Barcelona ve Real Madrid, rakiplerini eleyerek tur atlamaları halinde yarı finalde 2 kez karşı karşıya gelecekler.

Şampiyonlar Ligi’nde yarı final maçları 26-27 Nisan ve 3-4 Mayıs’ta oynanacak.

İki takım İspanya Birinci Futbol Ligi (La Liga) maçı için 17 Nisan’da Madrid’de, Kral Kupası finalinde ise 20 Nisan’da Valencia’da karşı karşıya gelecek.

İki takımın Şampiyonlar Ligi’nde yarı finale kalması halinde 26 ya da 27 Nisan’daki ilk maç Madrid’de, 3 ya da 4 Mayıs’taki rövanş ise Barcelona’da oynanacak.

İspanya’da Barcelona ve Real Madrid arasında oynanan maçlara “El Clasico (Klasik)” deniliyor.

HERNANDEZ, TAKIMININ CHELSEA İLE EŞLEŞMESİNDEN ÇOK MEMNUN DEĞİL

Manchester United’ın golcü oyuncusu Javier Hernandez, Avrupa Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde Chelsea ile eşleşmekten çok memnun olmadığını söyledi.

Meksikalı futbolcu, çeyrek finalde kendilerini güçlü bir ekibin beklediğini belirtti ve “Aynı ligde oynadığımız bir rakiple eşleştik. Stamfond Bridge çok güzel bir stadyum”  diye konuştu.

İkinci maçı kendi sahalarında oynayacak olmalarının kendileri için avantaj teşkil ettiğini kaydeden Hernandez, takımının Şampiyonlar Ligi’ndeki gidişatından çok memnun olduğunu ifade etti.

Hernandez, 2. tur rövanş maçında Marsilya’ya attığı 2 golle takımının çeyrek finale yükselmesini sağlamıştı.

More in Spor

You may also like

Comments

Comments are closed.