Kadın

Sadece tek şehirde 712 çocuk anne

0

Geçen yıl Şanlıurfa’da, kayıtlara geçen 21 bin 91 doğumdan 712’si ‘çocuk anneler’ tarafından gerçekleştirildi.

Vatan Gazetesi’nin haberine göre Şanlıurfa Barosu Çocuk Hakları Komisyonu’nun hazırladığı ‘Çocuk Anneler’ araştırmasından acı veren bir tablo ortaya çıktı. Araştırma sonuçlarını açıklayan Baro Başkanı İrfan Güven, Şanlıurfa Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesinde geçen yılki doğumların yüzde 3,4’ünün küçük yaşta evlendirilen kız çocukları tarafından gerçekleştirildiğini belirterek, bu şekildeki vakaların, büyük oranda adli makamlara yansıtılmadığını ifade etti.

Ürküten rakamlar

Güven, araştırmada elde edilen verilerin başka bir vahim durumu daha ortaya çıkardığına değinerek, “Hastanedeki vakalar neredeyse hemen hemen hiç savcılığa bildirilmiyor. Örneğin Şanlıurfa Kadın Hastalıkları ve Doğum Hastanesinde 2010 yılında 712 çocuk anne doğum yapmış, bunların sadece 8’i savcılığa bildirilmiş. 2011 yılında ise 120 çocuk anne hastanede doğum yapmış yine bunların 12’si savcılığa bildirilmiş” diye konuştu.

Türkiye’nin sorunu

Güven, “Çocuk anneler” sorunu ve erken evliliğin Anadolu, Doğu veya Güneydoğu Anadolu’da gerçekleşmediğini benzer durumları İstanbul, Antalya, İzmir gibi kentlerde de görmenin mümkün olduğunu belirtti. Bu sorunun çözülmesi için çocukları koruyan bir yasaya ihtiyaç olduğunu söyleyen Güven, “Meclis bu konuyu ele alıp bir düzenleme yapması gerekir” dedi.

More in Kadın

You may also like

Comments

Comments are closed.