İfade ÖzgürlüğüManşetMedya-İnternet

RTÜK’ten KRT TV ve Tele 1’e program durdurma ve para cezaları

0

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) üyeleri İlhan Taşcı ve Tuncay Keser, RTÜK’ün KRT TV’ye ve Tele 1’e program durdurma ve para cezası verdiğini açıkladı.

Taşcı, sosyal medya platformu Twitter üzerinde şu açıklamayı paylaştı:

“RTÜK, Haftanın Panoraması adlı programda ‘devletin ülkesi ve milleti ile bölünmez bütünlüğüne aykırı’ yayın gerekçesiyle KRT’ye; Forum Hafta Sonu programında ‘milli ve manevi değerlere’ aykırı değerlendirme savıyla da Tele 1’e yüzde 3 para, üç kez de program durdurma cezası verdi.”

Tuncay Keser de kararı Twitter’da şu mesajla paylaştı:

“Sosyolog Mücahit Bilici’nin ‘Haftanın Panoraması’ programındaki ifadeleri, ‘Devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğüne’ aykırı bulunarak, KRT’ye üç program durdurma, yüzde 3 idari para cezası verildi. Şair Özdemir İnce ile emekli amiral Türker Ertürk‘ün Forum Hafta Sonu programındaki açıklamaları ‘Toplumun milli ve manevi değerlerine’ aykırı bulunarak, Tele 1’e üç program durdurma ve yüzde 3 idari para cezası verildi.”

Keser’in bildirdiğine göre Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) kontenjanından seçilen Taşçı ve Keser, her iki kararda da karşı oy kullandı.

‣ RTÜK muhalif kanallara yine ceza yağdırdı
‣ Eksikliklere dikkat çeken deprem yayınlarına RTÜK’ten ceza yağmuru

Tele 1 karartılmışken gelen ceza

Tele 1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, PKK lideri Abdullah Öcalan hakkındaki sözleri gerekçe gösterilerek tutuklanmıştı.

RTÜK, aynı sözleri gerekçe göstererek Tele 1’e yedi gün yayın durdurma, beş kez program durdurma, iki kez de önceki ay reklam gelirlerinin yüzde 5’i oranında idari para cezası verdi.

Tele1, Ankara 4’üncü İdare Mahkemesine yürütmeyi durdurma istemiyle dava açtı. Mahkeme oybirliğiyle yayın durdurma cezasının yürütmesini durdurdu. RTÜK, karar itiraz etti ve bir üst mahkeme, 1 Ağustos’ta başvuruyu kabul ederek yürütmeyi durdurma kararını kaldırmıştı.

6 Ağustos’ta etkili olmaya başlayan ceza, 12 Ağustos’a kadar geçerli olacak.

‣ RTÜK, TV kanallarına ‘seçim öncesi hizaya getirme’ cezası yağdırdı
‣ RTÜK’ün TELE1’e verdiği ekran karartma cezasına yürütmeyi durdurma kararı

You may also like

Comments

Comments are closed.