Rize’de kesilen asırlık çınarın haberini yapan Deniz Varlı Emniyet’e verdiği ifade sonrası serbest bırakıldı

Rize’de gazetecilik yapan Deniz Varlı kişisel sosyal medya hesabından kentteki asırlık bir çınar ağacının yıkılmasına dair bir video paylaşmış ve yine geçmişte aynı yerde bulunan tarihi Rize Orta Cami’nin yıkılmasını eleştirmişti.

Rize Belediye Başkanı Prof. Reşat Kasap, Varlı’ya kişisel sosyal medya hesabından cevap vermiş, kendisini yalancılıkla suçlamış ve Rize’ye zarar veriyor” diyerek Varlı’yı hedef göstermişti.

Bunun üzerine Rize Belediyesi, ağacın çürüdüğüne ve kesilmesi gerektiğine dair bir açıklama yayınladı. Açıklamanın yanı sıra Rize Belediye Başkanı Prof. Reşat Kasap, Varlı’ya kişisel sosyal medya hesabı üzerinden cevap verdi; Varlı’nın camiyle hiçbir ilişkisi olmayacağını, yalan söylediğini ve Rize’ye zarar verdiğini ileri sürdü.

“Gazeteci ve peyzaj mimarıyım”

Varlı, Rize’de gazetecilik yaptığını, aynı zamanda peyzaj mimarı olduğunu, asırlık bir ağacın nasıl korunabileceğine dair bilgi sahibi olduğunu, dolayısıyla belediye tarafından yapılan açıklamayı komik bulduğunu belirtti ve “Hepimiz aynı dünyada yaşıyoruz; İstanbul’da, Bursa’da 300-500 yıllık çınar ağaçlarının nasıl koruma altına alındığını biliyoruz.” dedi. Varlı, ağacın, çevrede bulunan dükkânların daha görünür olması için yıkılmış olabileceğini ifade etti.

Deniz Varlı bu yaşananların ardandan hakkında soruşturma başlatıldığı için ifadeye çağrıldığını şöyle duyurmuştu:

“Sosyal medyadaki iki paylaşımımla ilgili ifade vermek üzere Emniyete davet edildim. Şimdi oraya gidiyorum, 3 güne kadar dönmezsem merak etmeyin.”

Varlı, emniyette ifade vermesinin ardından serbest bırakıldı.

 

(Cumhuriyet, Dokuz8)

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İklim krizi ve su stresi uluslararası çatışmaların çıkması riskini artırıyor

Su stresi ülke içi gerginliklere ve sınırları aşan su kaynaklarını paylaşan ülkeler arasında çatışmalara yol açıyor.

Cebeci’deki taş ocağı protestosuna polis müdahalesi: Beş kişi gözaltına alındı

Sultangazi'de yaşayanlar için sağlık tehdidi oluşturan Cebeci Taş Ocağı'nın kapatılmasını isteyen yurttaşlara polis müdahale etti. Yurttaşlar 'Tozdan ölmek istemiyoruz' diyerek madene doğru yürürken polis engeliyle karşılaştı. Beş kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Malatya’daki tarihi taş köprü için yıkma tehdidi: ‘Cinayetle eşdeğer’

Malatya'daki taş köprünün tek ayağının hasar görmesi sonrası yıkılmasının gündeme alınması bölgede tepki çekti. Yurttaşlar köprünün yıkılması yerine korunarak restore edilmesi gerektiğini savunuyor.

Karaburun’da depolamalı güneş enerji santraline tepki: Zeytin ve naranciye ağaçlarımız tehdit altında

Karaburun, Küçükbahçe'de yapılması planlanan depolamalı güneş enerji santrali projesinin 3 Eylül'de yapılacak halkın katılımı toplantısı öncesinde, bölge sakinleri değerli habitatlarını, meralarını, zeytin ve narenciye ağaçlarını göstererek projeyi istemediklerini söyledi.

‘Avrupa’da sıcaklık kaynaklı ölümler 70 yıl içinde üç katına çıkabilir’

Yeni bir araştırmaya göre, küresel sıcaklık artışı 3 derece ile sınırlandırılsa dahi önlemler alınmazsa yüzyıl sonuna kadar 55 bin ek can kaybı meydana gelebilir. Güney Avrupa en büyük risk altında.

EN ÇOK OKUNANLAR