Köşe Yazıları

Polise var da bize yok mu?

0

Görünüşe göre her Türk asker doğmuyormuş. Polisseniz ve 10 yıldır çalışıyorsanız muaf oluyorsunuz artık askerden.

Sayın Beşir Atalay’a göre polislerimiz uzun süredir bunu hak ediyorlarmış.

Polislere hayırlı olsun.  Hayırlı olsun da burada bir terslik yok mu?

Polisin yaptığı iş mühendisin, doktorun, öğretmenin, hamalın, işçinin yaptığı işten daha da değerli mi ki polisler muaf onun dışındaki erkekler paşa paşa askerlik yapıyor.

Bu nasıl bir çifte standarttır. Polisler ne yaparak bunu hak etti? Çok merak ettim.

Eylemcileri sürükleyerek mi diyip hiç ajitatif görülebilecek konulara girmeyeceğim ama polis de en nihayetinden bir kamu çalışanı değil mi? Onlara niye muafiyet veriliyor da diğerlerine verilmiyor?

Halen vicdani olarak silah almayı ret edenler halkı askerliğe soğutmaktan yargılanırken nasıl bir pişkinlikle polislere bu muafiyeti verirler anlamış değilim.

Polisler hayatlarının en güzel çağında en güzel günlerinde askere gidiyor da onlarınki hayat da polis olmayan milyonlarca genci hayatı ne?

Üstelik sevgili devletlümüz bu karara gerekçe olarak Avrupa’yı örnek gösteriyor. Ohh ne Ala! İşine gelince AB’yi örnek göster işine gelince savaş karşıtlarının sesini duymamazlıktan gelmeye devam et.

Bu yasa görüşülürken bir yandan da vicdani retçilere dava açılmaya devam ediyordu.  Üstelik artık vicdani retçileri destekleyenleri de “halkı askerliğe” soğutmaktan yargılıyor bu devlet. Eskişehir’de tutuklu bulunan Enver Aydemir’i desteklemeye giden 5 kişiye de  (Aydemir’in babası Ahmet Aydemir, avukatı Davut Erkan, yazar Fatih Tezcan, vicdani retçi aktivist Halil Savda ve oyuncu yönetmen Mehmet Atak) dava açan bu devlet, polislere askerlik yapmayın siz zaten elinizde silah var diyen de bu devlet.

Polisler için Avrupa’yı örnek alan Hükümete tavsiyem Vicdani Ret konusunda da Avrupa’yı örnek alması. O kadar danışmanı müsteşarı, bilmem neyi var sevgili İçişleri Bakanı’na tavsiyem biraz AB ülkelerini incelemesi ve onları örnek alarak polislere sağlanan imkanın tüm diğer kesimlere de tanınması için çalışma başlatması.

Kendisine son bir hatırlatma:Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin 24 Nisan 2006 tarihine de bir göz at lütfen. http://www.savaskarsitlari.org/arsiv.asp?ArsivTipID=8&ArsivAnaID=41544

“Türk yetkililerin, daha fazla gecikmeksizin başvurucunun Sözleşme haklarının ihlaline bir son verilmesi ve benzer Sözleşme ihlallerinin önlenmesi amacıyla gerekli olan yasal reformun derhal kabulü için, tüm gerekli tedbirleri almalarını ISRARLA TAVSİYE EDER;”

Sevgili bakanım Avrupa Konseyi vicdani reddi kabul et diyor. Biraz da onlara kulak ver.

You may also like

Comments

Comments are closed.