KadınManşet

Pınar Gültekin davası için hazırlanan istinaf dilekçesi mahkemeye gönderildi

0

Pınar Gültekin cinayeti davasında katil Cemal Metin Avcı‘ya verilen haksız tahrik indirimine karşı istinaf dilekçesi, mahkemeye sunuldu.

Davada ağırlaştırılmış müebbet hapse çarptırılan Cemal Metin Avcı’nın cezası, uygulanan haksız tahrik indirimiyle 23 yıla düşürülmüştü. Mahkeme, Avcı’nın kardeşi Mertcan Avcı ve diğer sanıkların beraatine hükmetmişti.

Gültekin ailesinin avukatı Rezan Epözdemir, gazetecilere yaptığı açıklamada, Cemal Metin Avcı ve beraat eden kardeşi Mertcan Avcı’nın “Canavarca hisle ve eziyet çektirerek tasarlayarak kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmasını talep ettikleri 22 sayfalık gerekçeli istinaf dilekçesini mahkemeye verdiklerini açıkladı.

Dilekçede, haklarında beraat kararı verilen diğer dört sanık Selim Avcı, Ayten Avcı, Şükrü Gökhan Orhan ve Eda Avcı‘nın da “suç delillerini gizleme, yok etme ve değiştirme” suçundan beş yıla kadar hapis istemiyle yargılanarak cezalandırılmaları talebinde bulunuldu.

‣ Pınar Gültekin için Muğla’da adalet nöbeti başlatıldı: Dava kadınlar için bitmedi
‣ Gültekin’i öldüren Cemal Metin Avcı’ya verilen haksız tahrik indirimine tepkiler büyüyor

Habertürk‘ün aktardığına göre, itiraz dilekçesinde, sanığın öldürme eylemini tasarlayarak ve canavarca hisle yaptığına dikkat çekildi:

“Sanığın Pınar Gültekin’i öldürmesi eyleminde tasarlama kastının var olduğu son derece açık ve izahtan varestedir. Zira, olay örgüsüne bakıldığı zaman sanığın eylem öncesindeki davranışları (AVM’ye çağırması, ardından bağ evine götürmesi, oradaki tüm eşyaların [varil, odun, ateş vs.] hazır olması vs.) ve olay sonrasındaki davranışları (beton dökülmesi, varilin palet yardımı ile taşınması, çalılıklara atılması, SIM kartın birden fazla parçaya bölünmesi ve farklı yerlere atılması) incelendiğinde sanığın suç işleme kararı aldığı, bu süreçte suçu işlemekten vazgeçmediği ve kurmuş olduğu plana göre hareket ettiği anlaşılmaktadır.”

Suçu işlemekten hiçbir aşamada vazgeçmemiştir

Epözdemir dilekçede, Pınar Gültekin’in görüşme talebini reddetmesine rağmen Cemal Metin Avcı’nın ısrarlı bir şekilde maktul ile yüz yüze görüşmek istediğine ve buna ikna ettiğine dikkat çekti:

“Sanık, kurmuş olduğu plan çerçevesinde maktulü bir AVM’ye getirdikten sonra suçu işlemekten vazgeçmemiş ve bağ evine götürmüş, bir diğer ifade ile kararın kesinleştirildiği an ile öldürme anı arasında düşünmek için yeterli bir süre geçtikten sonra burada da suçu işlemekten vazgeçmeyerek Pınar Gültekin’i katletmiştir. Ayrıca sanık, varili tutuşturamayınca benzin almaya gitmiş ve suçu işlemekten hiçbir aşamada vazgeçmemiştir.”

Haksız tahrik indirimi’ne gelen kamuoyu tepkileri sonrası Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı ve Aile Bakanlığı da mahkemenin kararını istinafa taşımıştı.

 

 

More in Kadın

You may also like

Comments

Comments are closed.