KadınManşet

Aile Bakanı: Pınar Gültekin kararına karşı istinafa dilekçe verdik

0
Fotoğraf: Emre Orman / csgorselarsiv.org

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Pınar Gültekin davasında mahkemenin sanık Cemal Metin Avcı hakkında istenen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasını ‘haksız tahrik indirimi’ uygulayarak 23 yıla indirme kararının ardından dün istinafa dilekçe verdiklerini açıkladı.

Yanık, “Bir hukukçu olarak söylüyorum, faili cesaretlendiren bir eylemdir.” ifadelerini kullandı.

Bakan Yanık “Bu olayda artık çok canavarca bir eylemin ortada olduğu çok açık. Dolayısıyla failin hukuka uygun bir biçimde hak ettiği cezayı alması da şiddetle mücadelemizin bir parçası. Sonuna kadar süreci takip edeceğiz ve üst mahkemelere de taşıyacağız” açıklamasında bulunmuştu.

İlgili haber: Pınar Gültekin için 13 duruşmadır beklenen adalet, gelmedi: Katile ‘haksız tahrik’ indirimi, kardeşine beraat
İlgili haber: Kadınlardan İstanbul Sözleşmesi çağrısı: Gelin bu yanlıştan dönün!
İlgili haber: [8 Mart] Selin Nakıpoğlu: İmza çektikleri İstanbul Sözleşmesi’nin maddelerini kendileri bulmuş gibi sunuyorlar

 

Baba Gültekin: Türkiye’deki tüm kadınlar için mücadelemi sürdüreceğim

Bugün Milliyet’ten Çiğdem Yılmaz’a konuşan baba Sıddık Gültekin şu açıklamayı yaptı:

“Kızımın artık gelmeyeceğini çok iyi biliyorum. Artık tüm mücadelem Türkiye’deki kadınlar için. Bundan sonra şiddet gören, yok sayılan, öldürülen kadınlar için mücadelemi sürdüreceğim. Kızımın ölümünden sonra şunu çok daha iyi gördüm, kadınları katleden canilerin hepsi aynı klasik ifadeleri veriyor. ‘Erkekliğime laf etti’, ‘Aldattı’, ‘Barışma teklifini kabul etmedi’… Bu ve bunun gibi ifadeler. ”

İlgili haber: Adli Tıp Raporu kesinleştirdi: Pınar Gültekin yaşarken yakılmış

Sıddık Gültekin, eşi Şefika Gültekin‘e mahkeme salonundaki ifadeleri nedeniyle dava açıldığını hatırlatarak, “Kızı diri diri yakılmış bir anne, kızının yaşadıklarından dolayı duruşma salonunda isyan ediyor. Ceza alıyor ve Ekim’de mahkemesi var. Diğer taraftan caninin kardeşi ve diğer tüm aile bireyleri beraat etti. Bu mu adalet?” diye sordu.

İlgili haber: Pınar Gültekin’in annesi hakkında dava açıldı
İlgili haber: Pınar Gültekin cinayetinde tutuklu Mertcan Avcı tahliye edildi

Pınar Gültekin’i katleden Cemal Metin Avcı’nın cezasını ‘haksız tahrik’ gerekçesiyle indiren mahkeme heyeti, suça yardım etmek ve delilleri gizlemekten yargılanan tutuksuz sanıklar kardeşi Mertcan Avcı, annesi Ayten Avcı, babası Selim Avcı, eski eşi Eda Karagün ve ortağı Şükrü Gökhan Orhan‘ın da beraatine karar vermişti.

More in Kadın

You may also like

Comments

Comments are closed.