KadınManşetUncategorized

Pınar Gültekin için 13 duruşmadır beklenen adalet, gelmedi: Katile ‘haksız tahrik’ indirimi, kardeşine beraat

0

Pınar Gültekin‘i katleden Cemal Metin Avcı ve diğer sanıkların yargılandığı davanın 13’üncü duruşması, Muğla 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi‘nde görüldü.

Hakkında ‘canavarca hisle eziyet ederek öldürme suçundan’ ağırlaştırılmış müebbet hapis istenen  Cemal Metin Avcının cezası, ‘haksız tahrik indirimi’ verilerek 23 yıla düşürüldü.

Cinayete yardım ve delilleri karartmaktan yargılanan sanığın kardeşi Mertcan Avcı, eski eşi Eda Karagün, babası Selim Avcı, annesi Ayten Avcı, iş ortakları Şükrü Gökhan Orhan tüm suçlamalardan beraat etti.

Gültekin ailesinin avukatı, duruşma sonrası açıklamasında, “Burada bugün adalet öldü” dedi:

“Tam bir hukuk garabeti, bir yargı katliamı vardı. Haksız tahrik indirimi uygulandı, bu caniye, haksız tahrik!”

Kadınlar karara tepki göstermek için adliye dışına çıktı. Polis, slogan atan kadınları ceza ile tehdit etti.

Katil: Vicdanım rahat

Mahkemenin Cemal Metin Avcı ve Mertcan Avcı için ağırlaştırılmış müebbet, diğer sanıkların ‘suç delillerini gizleme’ suçundan indirim uygulanmaksızın cezalandırılmasını talep etmesinin ardından sanık Cemal Metin Avcı, son savunmasında şu ifadeleri kullandı:

“Bir karıncayı bile incitmeyecek ben anlık ağır tahrik altında istemeden öldürdüm. Pınar namusumu kirletti. Ben canavar değilim. Benim vicdanım rahat. Hiçbir gözaltı kararı bile olmadan suçumu itiraf ettim. Ben canavarca hisle hareket etmedim. Bu konuda benim vicdanım rahat mahkeme heyetinin de olsun.”

Avcı’ın avukatı ise, müvekkilinin canavarca hisle hareket etse başka türlü öldürüreceği, maktülün hareket etmediğini anlayınca gidip benzin alıp yaktığı, amacının suç delillerini gizlemek olduğu” savunmasını yaptı.

Ardından, “Adalet tecelli etsin deniyor ama müvekkilim itiraf edip cesedin yerini gösterdiği için bu aşamaya gelinmiştir yoksa maktulün cesedinin bulunması mümkün değildi. Müvekkil durup dururken gideyim şu Pınar’ı öldüreyim dememiştir” dedi.

Pınar Gültekin’in yaşarken benzin döküp yakıldığı, adli tıp raporunda kanıtlanmıştı.

Katil, bir varilin içinde cansız bedeninin üzerine  beton dökmüştü.

İlgili haber: Adli Tıp Raporu kesinleştirdi: Pınar Gültekin yaşarken yakılmış
İlgili haber: Pınar Gültekin cinayetinde yeni gelişme: Olay yerindeki sigara izmariti failinin annesine ait çıktı
İlgili haber: Pınar Gültekin’in katil zanlısı: İstanbul Sözleşmesi’nin iptali iyi oldu

Pınar artık yok, ama her gün kadınlar ölmesin

Duruşma sırasında konuşan Pınar Gültekin’in babası “Sadece 5 saniye empati yapmanızı istiyorum. Benim kızım diri diri yakıldı. Ben de bir insanım, yıllardır evlat acısıyla yaşıyorum, her Muğla’ya gelişimde ben ölüyorum!” dedi.

Pınar Gültekin’in annesi ise kararın verilmesinin hep ertelenmesine dair, “Biz ailece mahvolduk, iki yıldır ilaçla yaşıyorum! Pınar Gültekin artık yok, gelmeyecek ama artık adalet yerini bulsun, her gün kadınlar ölmesin” şeklinde konuştu.

Katiller gereken cezayı alsın diye mücadele ediyoruz

Duruşma öncesinde kadın örgütleri, önceki 12 duruşmada olduğu gibi ‘Pınar Gültekin için adalet” demek için Muğla Adalet Sarayı önünde toplandı. Yıllardır davanın sonuçlanmadığına dikkat çeken kadınlar şu açıklamayı yaptı:

“Her gün bir kız kardeşimizi kaybetmenin korkusuyla yaşıyoruz. Bir yılda 300’den fazla kadın öldürülüyor, toplu gerçekleşmiş olsa soykırıma varacak bu katliamlar her geçen gün hayatımızı daha güvensiz hale getiriyor. Bu yetmiyormuş gibi o erkekler, o failler rastgele indirimler almasın diye buralarda toplanıyoruz. Kadınlar teker teker hayattan koparılırken, bir de katiller gereken cezayı alsın diye uğraşmak zorunda kalıyoruz. Bugün de buraya bir kez daha sesimizi yükseltmek için geldik. Bu mahkeme salonundan bir kadın katliamının daha önünü açan bir karar çıkmasın!”

Kampüs Cadıları, davanın bir gün öncesinde İzmir’de sokaklara pankart asarak ve vapurda insanlarla konuşarak davaya destek çağrısı yapmıştı.

More in Kadın

You may also like

Comments

Comments are closed.