KadınManşet

Gültekin’i öldüren Cemal Metin Avcı’ya verilen haksız tahrik indirimine tepkiler büyüyor

0

Pınar Gültekin‘i katleden Cemal Metin Avcı ve diğer sanıkların yargılandığı davanın 13’üncü duruşmasında, Muğla 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi‘nden çıkan karar ülkenin dört bir yanından tepkiyle karşılandı. 

Dün Türkiye’nin derin bir sorunu olan erkek şiddetine maruz kalarak hayatını kaybeden Pınar Gültekin’in katiline verilen haksız tahrik indirimi hem sokaklarda hem de sosyal medyada tepkilerin odağına oturdu.

Hakkında ‘canavarca hisle eziyet ederek öldürme suçundan’ ağırlaştırılmış müebbet hapis istenen  Cemal Metin Avcı‘nın cezası, dün ‘haksız tahrik indirimi’ verilerek 23 yıla düşürüldü. Kadınlar daha önce dava dosyasında sunulmuş olan kanıtlara rağmen böyle bir kararın verilmiş olmasını eleştirdi, erkek şiddetinin kadınların canını almaya devam ettiğine işaret etti. 

Cinayete yardım ve delilleri karartmaktan yargılanan sanığın kardeşi Mertcan Avcı, eski eşi Eda Karagün, babası Selim Avcı, annesi Ayten Avcı, iş ortakları Şükrü Gökhan Orhan tüm suçlamalardan beraat etti.

Ülkede kadın cinayetleri sürerken ve katiller haksız tahrik indiriminden yararlanırken bir yandan da Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Derneği’ne fesih davası açılmış durumda. Dernek kanuna ve ahlaka aykırı faaliyet yürütmek suçlamasıyla karşı karşıya kaldı, davanın ilk duruşması 1 Haziran’da görüldü.  

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformunca, Pınar Gültekin cinayet davasında verilen karar sonrası farklı şehirlerde adalet için bir araya gelme çağrısı yapıldı: 

“Pınar Gültekin öldürüldüğünde meydanları doldurduğumuz gibi, faile verilen ‘haksız tahrik’ indirimi için de meydanlardayız.”

Kadınlar bugün 19.00’da İzmir, Eskişehir, Samsun ve Bursa’da erkek şiddetine karşı adalet talebi için meydanlardan seslenecekler. 

Dün üniversiteli Feminist Kolektif üyesi bir grup kadın, Kadıköy’de; Pınar Gültekin cinayeti davasında, Avcı’ya verilen cezada haksız tahrik indirimi yapılmasını protesto etti.

Üniversiteli Feminist Kolektif üyesi bir grup kadın, Cemal Metin Avcı’ya 23 yıl hapis cezası verilmesini protesto etmek için sokaklara çıktı. 

Üniversiteli Feminist Kolektif’in sosyal medya hesabında şu açıklamalar yapıldı:

“Üniversiteli kadınlar olarak Kadıköy sokaklarından haykırıyoruz, katledilen kadınlar isyanımızdır! Kadınları değil katilleri koruyan, Cemal Metin Avcı’yı cezalandırmayan erkek devlet esas faildir!”

“Erkek devlet, Pınar Gültekin’i katleden Cemal Metin Avcı’yı ‘haksız tahrik’ indirimi diğer failler ise beraatle ödüllendirdi! Üniversiteli kadınlar olarak sesleniyoruz; Erkek yargı, yakanızdayız!”

More in Kadın

You may also like

Comments

Comments are closed.