ManşetTürkiye

Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun cezaevinden ilk fotoğrafları

0

Twitter paylaşımı gerekçe gösterilerek hakkında verilen hapis cezasının Yargıtay tarafından onanmasının ardından milletvekilliği düşürülen ve daha sonra da tutuklanan eski HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu‘nun cezaevinden ilk fotoğrafları geldi.

Salih Gergerlioğlu, Sincan Cezaevi’nde tutulan babası Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun fotoğraflarını paylaştı. Yapılan paylaşımda Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun “Dimdik girdik içeri, dimdik çıkacağız” ifadelerine yer verildi.

Ne yaşandı?

Yargıtay 16. Ceza Dairesi, Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun sosyal medyadan yaptığı bir haber paylaşımı nedeniyle “terör örgütü propagandası” suçlamasıyla 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılmasını öngören yerel mahkeme kararını 19 Şubat’ta onayladı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda Gergerlioğlu hakkında kesinleşen yargı kararının okunmasıyla birlikte HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun milletvekilliği düştü. Gergerlioğlu, TBMM’yi terk etmedi ve Adalet Nöbeti’ni başlattı. Nöbetinin beşinci gününde sabahın erken saatlerinde Mecliste gözaltına alındı ve daha sonra serbest bırakıldı.

Milletvekilliğinin düşürülmesinin iptali istemiyle AYM’ye yapılan başvuru reddedildi. Evinden tekrar gözaltına alınan Gergerlioğlu, tutuklanarak Sincan Cezaevi’ne gönderildi.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.