İfade ÖzgürlüğüManşetTürkiye

Ömer Faruk Gergerlioğlu, evinden gözaltına alındı

0

Hakkındaki hapis cezası gerekçesiyle vekilliği düşürülen HDP milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Ankara’daki evinde gözaltına alındı.

Twitter hesabından açıklama yapan Gergerlioğlu’nun oğlu Salih Gergerlioğlu, “Babamı tutuklamaya geldiler. Aynı rezalet tekrarlandı. Ayakkabılarını giymesine müsaade etmeden yaka paça çıkardılar” dedi. 

Gergerlioğlu: Hiçbir suç işlemedim 

Artı TV yayınına telefonla katılan Ömer Faruk Gergerlioğlu, “Polisler Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yakalama kararını getirdiler. Kapıdalar, kendilerine ‘Buyrun içeri gelin, biraz hazırlanayım’ dedim. Ama içeri girmediler. Ben de hazırlıklarımı yapıyorum. Az sonra gideceğiz” diye konuştu.

Suç işlemediğini belirten Gergerlioğlu şunları söyledi:

“Maalesef bir milletvekili bir ortaoyunuyla milletvekilliği düşürülerek cezaevine gönderiliyor. Bu, Türkiye’nin utancıdır, iktidarın utancıdır. Ben haksızlıklara karşı çıktığım için, KHK soykırımına karşı çıktığım için, çıplak aramaya karşı çıktığım için, işkencelere, insan kaçırmalara, cezaevi ihlallerine karşı çıktığım için cezalandırılıyorum. Ben hiçbir suç işlemedim.”

Ömer Faruk Gergerlioğlu’na hapis cezası nedeniyle 10 gün içinde teslim olması için tebligat yapılmıştı.

HDP: Darbeciler iş başında

Gergerlioğlu’nun gözaltına alınmasının ardından HDP’nin Twitter hesabından açıklama yapıldı. Kararın “darbe” olarak nitelendirildiği açıklamada, “Darbeciler iş başında. Halk iradesini hiçe sayarak vekilliği gasp edilen Milletvekillimiz Ömer Faruk Gergerlioğlu, tutuklanmak üzere evinden gözaltına alındı. #HalkınİradesineKelepçe vurulamaz. Bizi tutuklayabilirsiniz ama teslim alamazsınız. Gergerlioğlu bu halkın vekilidir!” denildi. 

HDP, Gergerlioğlu’nun darp raporu ve kalp ağrısı şikayetine rağmen cezaevine götürüldüğünü ve durumunun ciddileşmesi üzerine hastaneye sevk edildiğini açıkladı. 

Anjiyo olacak

Avukat Bişar Abdi Alınak da Twitter hesabından paylaşım yaparak, “Ömer Faruk Gergerlioğlu az önce adliyeye getirildi. Göğüs ve kalp ağrısı sebebiyle hastane doktoru anjiyo önerip kardiyoloji bölümüne götürülmesi gerektiğini belirtmiş. Şimdi hangi hastanede ve ne gibi bir tıbbi müdahalede bulunulduğunu bilmemekteyiz. Tarafımıza bilgi verilmiyor” ifadelerini kullandı. 

Gergerlioğlu’nun hastanede olduğunu aktaran Salih Gergerlioğlu Twitter hesabından “Babam hastanede. Kalp ve göğüs ağrısından dolayı anjiyo olacak” dedi. 

Salih Gergerlioğlu ‘Zorbalığın fotoğrafı’ diyerek Twitter hesabından bu görüntüyü paylaştı.

Bir süre sonra bir paylaşım daha yapan Salih Gergerlioğlu “Hala hangi hastanede olduğunu bilmiyoruz. Herkes farklı hastaneye yönlendiriyor. Adliyede nöbetçi savcı yok. Sağlıklı bilgi veren yok. Nasıl bir düşmanlık bu?” diye sordu. 

Başsavcılıktan açıklama

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, hakkındaki kesinleşmiş hapis cezası nedeniyle milletvekilliği düşürülen HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun, kendisine yapılan çağrıyı almış olmasına rağmen 10 günlük yasal süre içinde gelmemesi üzerine gözaltına alındığını duyurdu. 

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Anayasanın 84/2. maddesi gereğince milletvekilliği düşen Ömer Faruk Gergerlioğlu, 5275 Sayılı Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun’un 19/1 maddesi gereğince kendisine yapılan çağrıyı tebliğ almış olmasına rağmen 10 günlük yasal süre içinde gelmemesi üzerine yasal zorunluluk olarak hakkında yakalama emri çıkarılmış, çıkarılan yakalama emrine istinaden de ikametinde yakalanmıştır” ifadelerine yer verildi. 

 

You may also like

Comments

Comments are closed.