Doğa MücadelesiManşetTürkiye

Muğla’daki çevre örgütlerinden Kılıçdaroğlu’na mektup: Yaşam alanlarını birlikte savunalım

0

Altı ekoloji örgütü, 13’üncü cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu‘na seslenerek, göreve gelmesi halinde “ekolojik temelli bir yönetim anlayışıyla cumhurbaşkanlığı görevini icra etme” çağrısı yaptı.

Deştin Çevre Platformu, Güllük Körfezi Koruma Platformu, İkizköy Çevre Komitesi, Karacasöğüt Çevre Gönüllüleri ve Yaşayanları, Marmaris Kent Konseyi ve Marmaris Ekolojik Mücadele Komitesi tarafından bugün (4 Mayıs) yapılan bir basın açıklamasında, Muğla‘daki Akbelen, Deştin, Marmaris ve Milas‘ta verilen ekoloji mücadeleleri hatırlatılarak Kılıçdaroğlu’na “Muğla kırgın, helalleşseniz güzel olmaz mı?” sorusu yöneltildi.

“13’üncü Cumhurbaşkanımıza Açık Davet” başlığıyla yayımlanan açıklamada ekoloji gönüllüleri, Kemal Kılıçdaroğlu’nun 5 Mayıs’ta Muğla’da gerçekleştireceği miting öncesinde görüşme taleplerini dile getirdi.

Yaşam mücadelesi veren çevrecilerin 13’üncü cumhurbaşkanından beklenti ve taleplerini ileteceği koşulların katılımcı demokrasi için vazgeçilmez olduğunun vurgulandığı mektupta, Kılıçdaroğlu’ndan Deştin, Şinpaş, Akbelen, Ağaoğlu mücadele alanları konusunda destek sözü talep edildi.

‣ Muğla’nın ekolojik yıkımı: Vatandaş CHP’li belediyelere tepkili
‣ Muğla’da emekçiler ‘Ruhsatı iptal et’ dedi, CHP’li heyet meydanı terk etti

Kemal Kılıçdaroğlu’na hitaben yazılan açıklamamı tamamı şu şekilde:

13’üncü Cumhurbaşkanımıza Açık Davet

Muğla kırgın, helalleşseniz güzel olmaz mı?

Akbelen ’de, Deştin ’de, Marmaris’te, Milas’ta ve neredeyse Muğla’nın tamamında ahlak, hukuk ve çevre mücadelesi veren yaşam savunucuları Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’ndan ekolojik temelli bir yönetim anlayışıyla cumhurbaşkanlığı görevini icra etmesini istiyor.

5 Mayıs miting için Muğla’ya gelecekmişsiniz. Size ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyacağız. Ülkeye baharın gelmesi için hem alanlarda hem de oy tercihlerinde sizi yalnız bırakmayacağız. Ama oylarımızı kırgınlıkla, mecburiyetle vermek istemiyoruz. Ülkeye gelen bahar Muğla’yı kışta bırakmamalı. Bu nedenle Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, sizinle miting öncesi bir görüşme yaparak mevcut iktidarın Muğla’yı çitleme politikalarının odağına koyması, bu politikaların yarattığı ağır doğa yıkımını anlatmak istiyoruz. Özellikle bu yıkım sürecinde belediyelerin seçtiği tarafın hem partiye hem de Muğla’ya verdiği zararın boyutları hakkında bilgi vermek istiyoruz. Kimi belediyeler eli ile yaratılan bu olumsuz etkileşimin hem siyasi hem de çevresel zararlarının giderilmesi bağlamında önemli bir görüşme olacağına inanıyoruz.

Yaşam mücadelesi veren çevrecilerin 13’üncü cumhurbaşkanından beklenti ve taleplerini ileteceği koşulların oluşması özlediğimiz katılımcı demokrasi için vazgeçilmez olacaktır.

Biz yaşam savunucuları, taşıdığımız pankartlar ile mitingde yer alacağız ve oy vereceğimiz 13. Cumhurbaşkanımızdan önce Deştinliler’e verdiğiniz sözü tutmanızı; Sinpaş, Akbelen, Ağaoğlu mücadele alanlarıyla ilgili de söz vermenizi talep edeceğiz.

Demokrasiye destek bizden yaşam alanlarını birlikte savunmak sizden. Haydi!

‣ Otuz yıllık bir doğa mücadelesi: Muğla’da çimento fabrikası istemiyoruz
‣ Muğla ekokırıma karşı sokakta: Talanı kabul etmiyoruz
‣ Muğlalı kurumlar, STK’ler ve çevre aktivistlerinden ekokırıma karşı güç birliği

You may also like

Comments

Comments are closed.